Saturday, July 27, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Torta MISTICA

By 0 1031 Views

Slastna torta za prefinjene užitke.


Za testo:

350 g moke
250 g masla
200 g sladkorja
5 jajc
100 g čokolade v prahu Gorenjka
1 zavitek vanilin sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
0,5 dl mleka
2 jedilni žlici ruma
250 g pomarančne marmelade (10 g želatine v prahu po potrebi)

Za obliv:

200 g jedilne čokolade Gorenjka
1,5 dl rastlinske masti ali olja

Za okrasitev:

pralineji Mistica

Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodamo jajca, vanilin sladkor, mleto čokolado, rum, mleko, moko, pecilni prašek in dobro premešamo. Testo stresemo v pomaščen tortni model, poravnamo in pečemo pri 175°C približno 40 minut. Pri peki nam bo na torti nastal kupček. Pečeno torto ohladimo v modelu. Ohlajeni torti odstranimo model, jo enkrat prerežemo, namažemo s pogreto pomarančno marmelado (ki ji lahko dodamo malo stopljene želatine), pokrijemo z drugo polovico, celo torto na tanko premažemo s pomarančno marmelado, ohladimo in prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako:  čokolado stopimo na sopari ( naj se ne pregreje čez 45°C) primešamo maščobo in mešamo toliko časa, da se maščoba spoji s čokolado. Nekoliko ohladimo in prelijemo preko torte. Ko se obliv strdi, torto okrasimo s pralineji  in čokoladnimi ostružki.