Monday, July 15, 2024

Redno dojenje na obe dojki največ deset minut, je v skladu s fiziološkim mehanizmom laktacije. hitreje pridobivajo na teži v primerjavi z novo metodo, ki priporoča neomejeno dojenje, pravijo britanski znanstveniki.


Včasih se je doječim materam svetovalo, da otroka za vsak obrok, največ do deset minut dojijo z vsake dojke. Vendar je ta način v večini zamenjal nov pristop, ki priporoča časovno neomejeno dojenje na eni dojki, je izjavila dr. C. Ann Walshaw s svojimi kolegi.

»Ta nasvet ni v skladu s fiziologijo laktacije,« je še dodala.

Zdravnica je opazila, da dojeni dojenčki slabo pridobivajo na teži, odkar so pričeli posluževati metodo neomejenga dojenja. S svojimi kolegi so opravili poskusni vzporedni test, ki je nazorno pokazal, da dojenje, ki traja dlje kot deset minut, slabo vpliva na pridobivanje teže dojenčka prvih šest do osem tednov njegove starosti.

Redno, največ deset minutno dojenje na obe dojki, je popolnoma v skladu s fiziološkim procesom laktacije, pravi Walshawova. Redno, kratko dojenje na obe dojki izostri refleks in preprečuje upočasnitev tvorjenja mleka v nekoriščeni dojki. Z druge strani pa lahko neomejeno dojenje, postopno zmanjša tvorjenje mleka.

Kategorija:   Dojenje, Novice
Naslednji prispevek

Bodybuilderjem grozi plešavost

13 junija, 2012 0