Monday, May 20, 2024
4 oktobra, 2019

Trije najpogostejši strahovi pred porodom

By 0 1147 Views

>Porod je naravna in normalna izkušnja, pa vendar strah ni izvzet. Marsikatera nosečka na eni točki občuti strah pred porodom. Bliže je porod, bližje so številna vprašanja, kot so ali boste prenesle bolečino, ali je v bolnišnici osebje s katerim boste lahko sodelovale in podobno. Neprijetne so tudi misli o tem, ali in kaj vse lahko gre narobe, ter številna vprašanja izgleda po porodu. 
Še več, so tudi zelo zdravi, saj nas motivirajo, da se bolje pripravimo na porod. V spodnjih vrsticah nekaj o treh najpogostejših strahovih nosečk.
Kaj če bom imela raztrganine?
Možnost, da boste po porodu imeli raztrganine žal obstaja, saj so porodne poškodbe ob vaginalnem porodu lahko zelo pogoste. Do raztrganin bi naj prišlo kar v 90 odstotkih, čeprav je večina takšnih, da za celjenje ne potrebujejo pomoči, morda le nekaj šivov. Da pa možnost poškodb čim bolj manjšate je pomembno, da še pred porodom poskrbite za krepitev mišic medledvičnega dna, in sicer s športnimi aktivnostmi, ki je hkrati tudi dober popotnik za pridobitev kondicije za porod. Da ne pride še do hujših poškodb je pomembno, da so po koncu nosečnosti masirate presredek.
Kaj če do porodnišnice ne pridem v pravem času?
Povprečni čas aktivnega poroda je približno 8 ur in več, sploh v primeru prvega poroda. Slednje dejstvo vas lahko torej pomiri, saj je hitenje in skrb popolnoma nepotrebno. Pred odhodom še seveda preverite ali imate v trobi vse potrebno za porodnišnico in tuširanje, med potjo poskrbite tudi za oddajo psov mačk, otrok v varstvo. Sicer pa vas bodo na porod opozorili krči in odtekanje plodne tekočine, ki bosta znaka, da se lahko počasi pripravljate na odhod v porodnišnico.
Kaj če se med porodom pokakam?
Misel na to vprašanje je sicer zelo neprijetna, pa vendar neizogibna. Namreč ko otrok potuje skozi medenico, ga na njegovi poti marsikaj ovira zato se nosečnice med porodom polulajo in pokakajo. Slednje je povsem normalno in naravno. Če se pokakate med porodom je slednje znak za babice, da se porod bliža koncu. Če pa vam slednje vzbuja posebne skrbi pa poskusite v zgodnjih fazah poroda nekaj popadkov preživeti na straniščni školjki in tako izpraznite črevo brez neprijetnih občutkov.
Kategorija:   mama
Naslednji prispevek

Ali je lakiranje nohtov med nosečnostjo primerno?

11 oktobra, 2019 0