Saturday, June 22, 2024
17 maja, 2019

TRIJE ZNAKI OVULACIJE: KDAJ JE ŽENSKA NAJPLODNEJŠA?

By 0 1717 Views

Dneve ovulacijo si ženske sicer lahko izračunamo, lahko štejemo dneve, spremljamo tiste plodne in tiste neplodne. Obstajajo pa tudi trije znaki, ki žensko ovulacjo še posebej nakažejo. Preberite, kako boste same ugotovile, kdaj boste najplodnejše.


Rožnata koža

Koža vam naenkrat pordi, postane občutljiva, rdečkasta in rožnata. Takšna koža je znak mladosti, posledično tudi plodnosti. Zaradi povečanja delovanja hormonov v času ovulacije, se ženskam obarvajo lička.

Hripav glas

V času ovulacije spremenite glas – ta postane kar naenkrat bolj hripav, temu pa ne znate pripisati konkretnega razloga. Ne skrbite, mogoče gre samo za ovulacijo! Tudi na glas vplivajo hormoni, in sicer na mehko tkivo žrela in glasilk. In kaj se pravzaprav zgodi? Zaradi hormonov se lahko v glasilkah zadrži voda, lahko pride do otekline ali pa do drugačnega toka krvi. Je pa odvisno od ciklusa – pri nekaterih o hripavem glasu ni duha in sluha, saj glas postane nežnejši.

Opazujte se

Kdaj so vaši najbolj plodni dnevi lahko preverite tudi tako, da si stalno merite telesno temperaturo in opazujete nihanje, spremljate morebitne izcedke iz nožnice, seveda pa lahko tudi opravite ovulacijski test.

 

A. L.

Kategorija:   Ovulacija
Naslednji prispevek

Kaj je ovulacija in kdaj nastopi?

28 oktobra, 2019 0