Friday, December 8, 2023
6 junija, 2019

TRIK: TAKO BODO VAŠA BELA OBLAČILA OSTALA BELA

By 0 1141 Views

Vsi bi radi ohranili belino svojih oblačil. Sploh, kadar jih oblečejo otroci, so ta velikokrat vse prej kot bela. In v kako kratkem času! Otrokove bele majice spremenijo barvo že po nekaj urah, kdaj pa kdaj celo minutah, nošenja. Da bi otroku kupili bele hlače, mnogi niti ne pomislijo.


Kako torej ohraniti nedolžno belino? Obstaja preprost trik, ki vam ga predstavljamo spodaj. Vaša in otrokova oblačila bodo ostala bela tudi po več pranjih.

Obstaja več načinov za ohranjanje belih oblačil. Nekateri zatrjujejo, da je treba oblačila sušiti zunaj in na soncu, da bodo izginili vsi madeži. Spet drugi trdijo, da je bela oblačila potrebno prati na roke.

Ne skrbite, ni se vam treba tako truditi s čisto vsakim belim kosom, ki ga imate v omari. Če smo iskreni, tega sploh ne počnite. Obstaja preprostejši trik.

Pri pranju v boben pralnega stroja dodajte malenkost belega kisa.

Ste presenečeni? Kis bo med pranjem na oblačila deloval kot nežno belilo, tkanine pa bodo bele, kot da ste jih ravnokar kupili v trgovini. Kis bo pomagal, da se bosta mehčalec in pralni prašek še bolj razgradila kot sicer. Velikokrat se namreč zgodi, da se tako mehčalec kot prašek ne izpereta do konca, kar je glavni razlog, da oblačila posivijo.

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

Kako opremiti sobo novorojenčka?

30 avgusta, 2019 0