Sunday, May 26, 2024

Ste dovolj drzni in želite doživeti dvojni užitek, morda celo trojni? Povabilo še enega partnerja ali partnerke pa ni vedno tako enostavno kot morda zgleda na prvi pogled. Ste se kljub številnim predsodkom odločili za trojčka?


Zakaj?

Trojček ni deviantno stanje, kot nam to želi sporočiti družba. V bistvu vas lahko s partnerjem ali partnerko zelo zbliža, ter ponudi nepozabno erotično izkušnjo.

Za bolj svobodomiselne pare predstavlja popolnoma sprejemljiv spolni odnos, ki ne vpliva na negativna medsebojna čustva. Ocenjuje se, da približno 14% spolno aktivnih odraslih oseb sodeluje v trojčku, še dodatnih 21% pa o njemu sanjari.

Kje tičijo razlogi za udeležbo v trojčku? Za udeležbo seksa  v troje obstaja  več razlogov. Različne spolne pustolovščine lahko dejansko izboljšajo medsebojni odnos, zmanjšujejo željo po skokih čez plot, ter pomagajo raziskati, ter zadovoljiti spolne želje dolgoletnega partnerja ali partnerke. Poleg tega številni monogamni pari ostajajo monogamni, ker preprosto ne poznajo nič boljšega. Kar 35 – 50% posameznikov in posameznic, ki varajo svoje partnerje, živi v srečnih zvezah. Zdi se, da je v raziskovanje spolne naslade z drugimi partnerji prisiljen ne tako majhen odstotek ljudi. Ob trojčku raziskujeta oba naenkrat, skupno potovanje pa morda poglobi njun medsebojni odnos.

Približajte stališče

Se s partnerjem pogosto pogovarjate o seksu? Super, mogoče bo pogovor o trojčku relativno kratek in učinkovit. V kolikor o spolnosti in skritih željah povezanih z njo ne komunicirate prav veliko, bo odkrit pogovor  zelo težko stekel. Mogoče boste za nekaj časa deležni hladne prhe, vendar se tveganje splača. Tudi če trojček odpade, se boste v prihodnje lažje pogovarjali o vaših spolnih fantazijah in željah. Kakorkoli, partnerja ali partnerke ne silite. Spolni odnosi so osebna in intimna stvar, zato so potrebne kompromisne rešitve. Ne, še vedno pomeni Ne!

Tudi ob bolj dovzetnem in o spolnih fantazijah informiranem partnerju pa je potrebno vašo željo predstaviti z določeno mero previdnosti. Pogovor pričnite z razpravo o spolnih fantazijah, željah, ter počasi preidite k bistvu. V primeru pozitivnega interesa vse nadaljnje aktivnosti naredite s skupnimi  koraki.

Izbira partnerja

O.K. s pogovorom sva opravila, kaj pa izbira partnerja? Bo tretja oseba moški ali ženska? Znanec ali neznanec? Kaj pa ostala merila? Potrebno bo odgovoriti kar na nekaj vprašanj, ki pogojujejo enako izbiro in enake želje.

Vključitev tretje osebe v spolne odnose je zelo intimen trenutek, ki lahko postreže z nekaj neprijetnimi občutki. S partnerjem ste se dogovorili, zdaj pa je potrebno poiskati ‘žrtev’, ki bo dovolj navdušena nad vašo idejo. Ob prijetni večerji boste zagotovo najlažje nagovorili bolj avanturistično usmerjeno prijateljico ali prijatelja.

Nad prisotnostjo prijatelja v zakonski postelji pa večina parov, ki se odloči za trojčka, ni preveč navdušena. Izkušnje kažejo, da prijatelj v posteljo prinaša veliko zmedo v nadaljnjem medsebojnem odnosu. Za potešitev spolne fantazije poiščite neznanca ali neznanko. V Sloveniji obstaja kar nekaj nočnih klubov v katerih boste poiskali potencialno ‘žrtev’. Pobrskate lahko tudi na spletnih straneh.

Pred samim skokom v posteljo se srečajte in pogovorite na šest oči. Pogovorite se o spolnih navadah, številu spolnih partnerjev, spolnih boleznih, morebitnem testiranju za spolne bolezni…

Pričakovanje velike noči

Partner se strinja, vse stvari so dogovorjene, prišel je čas za zabavo. Najpomembnejša stvar pri trojčku je, da je pozornost v enaki meri namenjena vsem vpletenim. Cilj trojčka ni izključevanje. V trojčku morajo uživati vsi. Trojček zagotavlja istočasen vaginalni in oralni spolni odnos, istočasen analni in vaginalni spolni odnos… zgolj šibka domišljija lahko ustavi številne kombinacije trojčka. Izberite položaje ob katerih se boste zabavali in uživali. Bodite ustvarjalni, domišljiji pustite prosto pot.

Po-trojčkov maček

Na žalost pa lahko prisotnost novega igralca v zakonsko posteljo privede do nezaželenih posledic:

·         Občutek zapostavljenosti med samim spolnim odnosom. Nezainteresiranost do partnerja v igri lahko samo še spodbudi nekatere grde misli in občutke. Razmišljajte vnaprej, ljubezni mora biti dovolj za vse vpletene

·         Ljubosumje. O tem razmislite še pred samim dnevom D. V kolikor niste prepričani, se raje trojčku odpovejte

·         Adijo ljubezen. V nekaterih primerih je trojček razlog za konec ljubezni. Medtem ko številni iščejo zgolj popestritev spolnega življenja, drugi iščejo izhod in vstop v drugačno življenje. Trojček je lahko zgolj alibi za dosego cilja. Trojček je eden izmed načinov pri katerem oseba odkrije, da trenutni partner ni izpolni vaših potreb in želja. Tam nekje raste nekaj boljšega.

·         Več partnerjev, manj spoštovanja. Trojček lahko povzroči, da svojega partnerja vidite v povsem drugačni luči, kar pa ni vedno povezano s pozitivnim prizvokom. Trojček lahko izpostavi podzavestno dejstvo, da partner vsaj dolgoročno ni več v vašem planu

Trojček izpodbija idealistično mišljenje, da je spolnost zgolj domena dveh. V številnih primerih lahko tri ali več vpletenih postreže z odličnimi rezultati. Razmerja so zapletena in kot taka tudi tako posebna. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Jogurt pospeši izgubo telesne teže

10 septembra, 2014 0