Friday, December 8, 2023

Zakaj moški hlinijo orgazem?

Splošno ukoreninjeno mnenje je, da moški ob vsakem spolnem odnosu doživijo orgazem. Če temu ni tako, potem nekaj ni v najboljšem redu. Se sprašujete ali ste dovolj privlačne in lepe, ali se je pač zaljubil v sodelavko ali prijateljico? Dr. Abraham Morgentaler, ki se že 25 let ukvarja z raziskavo o moškem orgazmu pravi, da moški hlinijo iz povsem istega razloga kot ženske: da ne prizadenejo čustev. Moški namreč trdijo, da ženske zelo osebno sprejmejo izostanek njihovega orgazma.


Preutrujeni za orgazem

Večina parov seks pušča za konec dneva. In koliko energije lahko ohranimo po napornem in stresnem delovnem dnevu? V svetu hitrega tempa, vsakodnevnega stresa in predvsem psihičnega napora so se moški in ženske odločili – hliniti. Poleg izčrpanosti in pomanjkanja libida, pa imamo še manj energije za pojasnjevanje zakaj je temu tako. Malo hitrejših gibov, nekoliko stokanja, dramatičnih vložkov in domača naloga je opravljena.

Kako pojasniti pomanjkanje dokazov?

Težko boste verjeli, ampak številne ženske sploh ne opazijo, da na koncu odnosa manjka nekaj tekočine. Ejakulacije pa ni edini dokaz orgazma. Orgazem in ejakulacija sta dva različna procesa, ki se lahko pojavita eden brez drugega. Partner trdi, da je doživel orgazem brez ejakulacije ali je doživel izliv brez orgazma? Je mogoče, vendar morate vedeti, da takšen manever zahteva veliko vaje in nadzora. Ob uporabi kondoma pa je zadeva veliko enostavnejša. Vse kar je potrebno storiti je to, da se ga reši v čim krajšem možnem času.

Moški, ki hlinijo orgazem imajo težave s komunikacijo. Veliko več pozornosti bi morali nameniti odkritemu pogovoru s partnerico, meni seksologinja dr. Wendy Walsh. Največjo težavo prestavlja prikrivanje resnice. V kolikor uspete ustvariti medsebojni odnos poln zaupanja in ljubezni, hlinjenje orgazma ne bo potrebno. Povsem nepravično je do vas in predvsem do vašega partnerja ali partnerice, da pričakujete povsem nerealna pričakovanja. Večina nas ni seksualni stroj, zato izostanek orgazma ali želje za seksom, kdaj pa kdaj ne bi smela predstavljati resne težave.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Kaj veste o ženskem orgazmu?

19 septembra, 2013 0