Saturday, June 15, 2024

Z ničemer ni dobro pretiravati, tudi s seksom ne. Nove raziskave so pokazale, da močan spolni nagon povečuje verjetnost nastanka raka na prostati, akrobacije med spolnim odnosom pa lahko zlomijo penis.  


V novi številki Scientific Americana so opisali in objasnili kako poči penis, za katerega večina ljudi ve, da nima kosti. Pravzaprav je reč o hitrem in močnem zgibu nabreklega penisa, do katerega pride zaradi pretrga notranjega opna, ki objema spužvasto področje v katerem se v času erekcije zbira kri. V primeru pretrganega opna se kri razlije, nastanejo, hematom ali močna krvavitev, huda bolečina in oteklina. Priporoča se takojšen obisk k zdravniku.  

Operativni poseg reši težavo

Med spolnim odnosom bodite previdni na področje med vagino in anusom, saj je udarec v to področje najpogostejši povzročitelj poškodbe penisa. V kolikor pride do poškodbe bo zdravnik v enourni operaciji z desetimi šivi rešil moški ponos. Mesec dni po operaciji so prepovedane spolne aktivnosti, izogibati pa se je potrebno močnejši erekciji. V kolikor se zaradi strahu in sramu ne odločite obiskati zdravnika in operacijske mize, lahko tvegate neprijetne nevšečnosti v prihodnosti. Pojavita se lahko zakrivljenost penisa in erektilna disfunkcija (impotenca).  
 

Kategorija:   Moško zdravje
Naslednji prispevek

Prehrana vpliva na kakovost spermijev

13 junija, 2012 0