Monday, July 15, 2024

V najhitreje rastočem mobilnem operaterju Tušmobil so takoj pozdravili pobudo Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, ki je pripravila Samoregulacijski kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev. V Tušmobilu se zavedajo, da prav hiter razvoj dodatnih vsebin v mobilnih komunikacijah, ki so namenjene odraslim, predstavlja potencialno grožnjo za razvoj otrok in mladostnikov. Zato so že pred časom tovrstne vsebine na svojem mobilnem portalu Tuškabina primerno označili in dodali obvestila o primernosti vsebin, ki so namenjene polnoletnim uporabnikom.


S podpisom kodeksa, ki je nadgradnja Evropskega pravnega okvira za varnejšo rabo mobilnih telefonov s strani mladostnikov in otrok, so se na Tušmobilu zavezali, da bodo nadaljevali z uveljavljanjem mehanizmov nadzora dostopa. Direktor trženja Tušmobila Marko Fujs je obljubil nadaljevanje odgovornega odnosa do družbe in okolja: »Tako staršem kot drugim skrbnikom bomo zagotovili možnost nadzora in upravljanja vsebin, o pomenu takšne prakse pa bomo osveščali javnost.« Na Tušmobilu ob tem dodajajo, da bodo k podpisu Kodeksa pozvali tudi ponudnike mobilnih vsebin, ki z njimi sodelujejo.

Pri Tušmobilu so to pomlad na svojem mobilnem spletnem portalu Tuškabina pripravili mnoge vsebine, ki so namenjene najširšemu krogu uporabnikov. Obljubljajo, da bodo njihov vedno bolj obiskan portal kmalu dopolnile nove vsebine, namenjene predvsem pozitivni zabavi in kratkočasenju mlajših uporabnikov.

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Nespečnost in apetit

13 junija, 2012 0