Saturday, May 25, 2024

Vosek

Depilacija z voskom je ena izmed najbolj priljubljenih načinov odstranjevanja dlačic, ter se lahko uporablja na bilo katerem predelu telesa. Za prvo depilacijo z voskom, glede na to da je mešiček debelejši, priporočamo obisk pri kozmetičarki. Ko bolečina izgine se opogumite in depilacijo izvedite sami.


Prednost depilacije z voskom: močno upočasni rast dlak; nekaj tedenski mir pred novimi dlakami.

Depilacijske kreme

Če zanemarimo agresivne kemijske substance, ter neprijeten vonj, lahko v široki ponudbi poiščete sebi primerno depilacijsko kremo. Pred samo aplikacijo kremo nanesite na laket, počakajte nekaj minut, ter se prepričajte o morebitni alergijski reakciji. Depilacijske kreme nikoli ne uporabljajte v bližini sramnih ustnic in anusa.

Prednosti depilacije z depilacijsko kremo: popolnoma neboleča metoda, ki pa je v primerjavi z voskom nekoliko krajšega trajanja.

Laser

Je trenutno najbolj priljubljena depilacijska metoda. Z laserjem uničimo folikle dlačic, uporabljamo ga lahko na celotnem telesu. Večina uporabnic za trajno depilacijo potrebuje šest do deset terapij. Mogoče boli, mogoče je drago, vendar se splača.

Prednosti depilacije z laserjem: trajna depilacija.

http://youtu.be/xY0zG4EmYjU

Britvice

Najbolj enostavna in najmanj boleča metoda odstranjevanja dlačic, vendar zahteva skoraj vsakodnevno nego. V kolikor ste se odločile za depilacijsko metodo britja bodite pozorne, da kupujete ženski koži prilagojene britvice, s katerimi preprečite poškodbe kože. Po vsakem britju se namažite s kremo.

Prednosti depilacije z britvico: enostavna in hitra metoda.

Epilacija

Epilator s korenino odstrani vsako dlačico posebej. Posledično je koreninica vse tanjša,  dlačice so počasnejše rasti. Metoda je boleča in se najpogosteje uporablja na manjših površinah – npr. nad ustnico. Metodo ni trajna in jo je potrebno ponavljati.

Prednosti depilacije s pomočjo epilatorja: jih ni. 

Kategorija:   Depilacija, Novice
Naslednji prispevek

Trihomonoza

26 junija, 2014 0