Wednesday, July 17, 2024

Ste radovedni, ali pod srcem nosite fantka ali punčko? Bo hči ali sin? Angleška raziskava pojasnjuje, kako lahko to ugotovite sami – kar iz domačega naslonjala. Potrebujete le nekaj samoopazovanja.


Mnogi trdijo, da nosečnica čuti, katerega spola bo otrok. Spodnje ugotovitve so rezultati študij na laboratorijskih sesalcih, strokovnjaki, ki so opravljali raziskave, pa trdijo, da je podobne rezultate možno pričakovati tudi pri ljudeh.

Če ste energični, ugotavljajo študije, je velika verjetnost, da boste rodili fantka. Za odločne ženske polne energije je značilna visoka raven testosterona, kar v maternici ustvari popolne pogoje za spočetje fantka.

Prav tako boste spočeli fantka, če ste v času spočetja pod stresom. Takrat se namreč počutite napeto in tesnobno, kar povzroči, da se raven testosterona dvigne.

Ob omenjeni študiji pa poznamo tudi druge indikatorje, ki bi naj določali spol. Že babice so govorile, da, če vam je zelo slabo, boste rodili punčko. Če vam med nosečnostjo tekne kislo, bo prav tako punčka, če pa sladko, pa fantek.

Poznate trik s kavnim zrnom? Vzemite kavno zrno, dvignite majico in ga spustite v dekolte. Ko spolzi po telesu do trebuha, preverite, s katero stranjo je obrnjen navzgor. Če se bo pokazala stran zrna s črtico, bo punčka, v nasprotnem primeru bo fantek.

Kaj pa teorije na vzhodu?

Eden izmed nasvetov govori naslednje: če je spolna moč ženske večja od spolne moči moškega, bo par imel moške potomce. Če je spolni osnod kratek in moški hitro ejakulira, se bo torej rodil fantek. Če je v spolnem odnosu močnejši moški, spolni odnosi pa so daljši, se bo rodila deklica.

 

Naslednji prispevek

Tako spolni odnosi v pozni nosečnosti vplivajo na porod

29 septembra, 2020 0