Monday, April 22, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Umetnost pravilnega sušenja las

By 0 470 Views

Začne se že pri umivanju las

Da bodo lasje bolj ubogljivi pri sušenju, je prav, da jih za to pripravite, namreč z izbranim šamponom in regeneratorjem. Če so vaši lasje mastni, pazite, da nanesete regenerator samo na konice in ne po celotni dolžini las. Po izpiranju lase osušite z brisačo. Če ste lastnik bolj krhkih in tankih las, jih potem ko jih boste že osušili, popršite s preparatom za večji volumen. Ponosne lastnice kodrastih las pa vanje vtrite nekja voska ali gela, pazite, kajti hitro ga je lahko preveč in masten videz je tu. Če imate zelo goste lase in želite pravi afro look, potem nanesite silikonski serum.


Naj se sušenje prične

Preden začnete svoje dragoceno naglavno okrasje sušiti, potegnite nekajkrat skoznje z glavnikom s širokimi zobci. Tako, sedaj pa bo na svoj račun prišel tudi sušilec. Da bi odpravili 95 odstotkov vlage, sušite lase samo dve do tri minute na najnižji stopnji sušilnika. Valoviti, kodrasti in poškodovani lasje morajo biti pred končnim sušenjem vlažni. S sponko pričvrstite širši pramen las na vrh glave, če pa se lahko pobahate z zelo gostimi lasmi, pod ta pramen pripnite še enega. Potem začnite sušenjem spodnjih plasti las, to boste najbolje izvedli z večjo okroglo krtačo. Nato tok toplega zraka usmerite navzdol preko krtače. Narahlo s krtačo navijajte konice las proti glavi. Te gibe ponavljajte postopoma, pramen za pramenom, ki ste ga pritrdili na temenu.

Poleg pravilnega načina sušenja vam bodo v veliko pomoč izpopolnjeni sušilniki, ki vam jih danes ponujajo na prodajnih policah. Novejši modeli so izpopolnjeni s senzorno tehnologijo, ki nadzoruje stopnjo vlage v laseh in skrbi, da se lasje ne pregrejejo in zato ne poškodujejo.