Sunday, May 26, 2024

Nekatere mere je potrebno vzeti že v otroštvu. Na nekatere od njih je treba misliti že v nosečnosti. Verjamem, da hrana s katero se prehranjuje nosečnica in okolje v katerem živi, vplivata na prihodnost in predispozicije otroka. Zdravi starši in starši, ki živijo v zadovoljivih higienskih razmerah, še posebej matere, v primerjavi s starši s slabšimi pogoji, rojevajo močnejše in bolj zdrave otroke. Zdravje v otroštvu ustvarja odpornost različnim obolenjem in staranju.


Veliko vlogo pri upočasnjenem staranju prav zagotovo igra dedna zasnova. Raziskave so pokazale, da imajo nekatera družinska drevesa daljše in bolj razvejane veje.

Če želimo mlajši videz brez pomoči kozmetike in lepotne kirurgije je zagotovo prvi nasvet, izogibajte se alkoholnim pijačam vseh vrst. Najbolje je, da se jim povsem odpoveste. Možgani, jetra, želodec, ledvice in ostala tkiva se pod vplivom alkohola postopoma degenerirajo oz. poškodujejo, kar posledično pomeni omejeno normalno delovanja. Na vse vitalne organe podobno negativno vpliva tudi kajenje.

Spanec je pomembna in nujno potrebna fiziološka potreba vsakega človeka. Spanec naj traja toliko časa, dokler se organizem ne odpočije. Otroci, odvisno od starosti, potrebujejo med devetimi in desetimi urami spanca dnevno, odrasli med sedem in osem ur, seveda pa so izjeme, ki jim zadovoljuje že krajši spanec.

Spolni odnosi so v spolni zrelosti potreba vsake zdrave odrasle osebe. Tudi pri spolnih odnosih, kot pri vsaki stvari v življenju, naj obvelja zmernost.

Ukvarjanje s športom je en izmed pomembnejši dejavnikov, saj preprečuje nastanek različnih simptomov bolezni. Hoja, planinarjenje, plavanje, veslanje, tek, atletika in vrsta drugih športov spodbujajo optimalno delovanje organizma, ki je potrebno za normalno regeneracijo življenjsko pomembnih organov.

Če povzamem Hipokrata: »Če želite zdravja in visoko starost ponujam naslednji recept: Delo, hrana, pijača, spanec in ljubezen, vendar v nobeni stvari ne pretiravajte!«

Mogoče vas zanima še:

Premagajte utrujenost

Kdo so tatovi vaše energije?

Kaj jesti po vadbi?

Hujšajmo s tekom

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Zbogom afte

13 junija, 2012 0