Monday, April 22, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Uspešna prva sezona delovanja družinskega hotela Savica

By 0 271 Views

Družba Sava Hoteli Bled je v novo odprtem družinskem hotelu Savica v preteklem letu zabeležila dobrih 22 tisoč nočitev, kar je 8 odstotkov več, kot so jih ustvarili v letu 2007 v takrat še neprenovljenih Apartmajih Golf. Pozitivni učinki oblikovanja novega trženjskega produkta družinskega hotela pa se kažejo predvsem v spremenjeni strukturi gostov. Tako je družba s hotelom Savica prvič uspela na Bled učinkoviteje pritegniti slovenske goste. V primerjavi s 6-odsotnim deležem nočitev, ki jih Slovenci sicer ustvarijo na Bledu, so v letu 2008 v hotelu Savica zabeležili kar 16 odstotkov nočitev s strani slovenskih gostov. Prav tako več kot polovico vseh ustvarjenih nočitev v Hotelu Savica pripisujejo družinam, kar dokazuje, da je bila odločitev za oblikovanje novega produkta pravilna.


"Ocenjujemo, da se bo delež družin v hotelu Savica še povečeval, saj bomo letos prvič predstavljeni tudi v nekaterih specializiranih tujih katalogih družinskih počitnic," napoveduje direktor hotela Tine Brodnjak.

Glede na veliko povpraševanje po povezanih družinskih sobah, ki so bile v najbolj priljubljenih počitniških terminih praviloma vedno razprodane, bodo letos v hotelu Savica na enak način uredili še osem dodatnih sob v drugem nadstropju hotela. Tako bodo družinam poleg običajnih dvoposteljnih sob lahko ponudili skupno 14 družinskih apartmajev, 4 družinske sobe s pogradom in 21 povezanih dvosobnih enot.

"S strani gostov prejemamo nadvse dobre odzive na račun inovativno zasnovanega animacijskega programa, ki vzpodbuja druženje in skupno preživljanje počitnic, zato nameravamo program v bodoče še nadgrajevati" dodaja Brodnjak. V hotelu Savica se tako trenutno že intenzivno pripravljajo na bližajoče se zimske počitnice, ko bo dnevni program animacije dopolnjen s številnimi dodatnimi aktivnostmi.