Monday, July 22, 2024

Novoustanovljeno društvo trenutno šteje 10 članov, za predsednico je bila izvoljena Tanja Markošek.


Atopijski dermatitis je kožna bolezen imunskega sistema, katere vzroki še niso natančno opredeljeni. Bolezen je kronična in nenalezljiva ter se pogosto pojavi že v najzgodnejši starosti otroka in je zaenkrat še ni mogoče popolnoma pozdraviti. S precejšnjo skrbjo in analizo sebe oziroma bolezni lahko njene simptome precej ublažimo, da lahko živimo boljše in kakovostnejše življenje.

Ena izmed glavnih nalog društva je pridobiti čimveč članov in strokovnega kadra. Želijo pa si, da bi se jim v prihodnje pridružilo čimveč dermatologov iz vse Slovenije in tujine, drugih specialistov, zdravstvenega osebja, skratka strokovnjakov z vseh področij zdravstva. V svoje društvo vabijo poleg bolnikov tudi njihove bližnje, ljudi s podobnimi težavami, ker bo le-to pripomoglo k uspešnejšemu delovanju društva, s svojim znanjem in izkušnjami bodo pomagali k boljšemu in učinkovitejšemu zdravljenju bolnikov z atopijskim dermatitisom.

Temeljni cilji društva so zavzemanje za učinkovit, sodoben sistem zdravljenja, izobraževanja, srečevanja, organiziranje seminarjev, okroglih miz in izmenjava izkušenj. Organizirana oblika delovanja prinaša številne prednosti, ki bodo v pomoč bolnikom z atopijskim dermatitisom.

Predsednica društva Tanja Markošek je ob tem dejala: "Ustanovljeno društvo nam pomeni zelo veliko, saj bomo lahko s svojimi izkušnjami pomagali drugim, se družili, izobraževali. Predvsem želimo zbrati izkušnje čimveč obolelih, njihovih sorodnikov ter zdravnikov. Naša velika želja je, da bi se lahko kar najbolj približali dejanskim vzrokom bolezni in tako pripomogli k lajšanju simptomov ter izboljšanju kvalitete življenja obolelih."

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Škrob pomaga pri prebavi in izboljšuje kri

13 junija, 2012 0