Saturday, June 22, 2024
7 decembra, 2020

USTVARITE POPOLNO NOVOLETNO FOTOGRAFIJO VAŠEGA DOJENČKA

By 0 1049 Views

Ste na spletu že videli profesionalne fotografije otrok, dojenčkov in novorojenčkov, oblečenih v prikupne božično-novoletne oprave? Verjemite, da so njihovi starši za takšno fotografijo, ki jo bodo najbrž razposlali sorodnikom kot novoletno voščilnico, za to pošteno plačali. Bi imeli popolne fotografije svojega otroka tudi vi, a medtem ne bi radi bankrotirali? Preberite spodaj.


Da bo vaša fotografija dojenčka popolna, smo zbrali nekaj idej. Za vas smo glede na popularnost fotografij, pripravili več scen.

SCENA ŠTEVILKA ENA:

Na tla položite novoletne lučke. Na sredo prostora posedite svojega otroka, ki se mu lahko pridruži tudi kakšna domača žival, če jo imate. Lučke prižgite in naj svetijo okrog otroka, ali pa naj se ta z njimi celo igra.

SCENA ŠTEVILKA DVA:

Otroka oblecite v rdeča oblačila, vzdušje naj bo kar se da božično obarvano. Posedite ga na fotelj ali sedežno garnituro ter po površini razporedite različne praznične okraske. Iz kartonaste škatle izrežite sporočilo (kot na primer Vesel božič) ter črke eno po eno razporadite ob sedečem otroku.

SCENA ŠTEVILKA TRI:

Poiščite belo ozadje ali pa ga prekrijte z belo rjuho. Ozadje čimbolj praznično okrasite z novoletnimi okraski, pred ozadje pa posedite dojenčka, oblečenega v praznična oblačila.

 

Ob fotografiranju ne pozabite na svetlobo, saj je ta ključna za izgled profesionalnega posnetka. Če lahko, poskrbite, da bo scena obrnjena proti oknu oziroma viru svetlobe, vi pa boste fotografirali v nasprotno stran. Lahko prosite nekoga, da s strani drži bel papir, od katerega se bo svetloba odbila.

 

Kategorija:   Naredi sam
Naslednji prispevek

Kaj vse bi morala vsebovati vaša domača lekarna?

25 januarja, 2022 0