Sunday, May 26, 2024

Spremembe spolnih navad žensk je trajen evolucijski pojav, v zadnjih letih, še posebej po izdaji knjige 50 odtenkov sive, ki je odkrila popolnoma novo stran ženskega spola, pa se je o tej temi tudi zelo zanimivo pogovarjati.


Ni vse v vezanju in podobnih igricah, ženske so v zadnjih dveh desetletjih na tem področju dokaj napredovale, kar kaže tudi zanimiva vzporedna analiza rezultatov raziskav v letu 1993 in 2013.

Če je seks za eno noč znak liberalizacije in zavedanja lastne seksualnosti, se je pred dvajsetimi leti o njem govorilo kot o pomanjkanju moralnih potencialov.

Velik skok je pri ženskah zabeležila tudi priljubljenost pornografije, ki jo sedaj redno gleda 35% žensk (21% leta ’93), kar pa je še veliko bolj zanimivo pa je, da je kar 24% modernih žensk svoj spolni odnos posnelo.

Poleg kakovosti je prišla tudi sprememba v kvantiteti. V zadnjih dvajsetih letih se je število spolnih odnosov iz 6 povzpelo na 12 na mesec. Najmanjša sprememba gre na rovaš števila partnerjev in v povprečju ostaja pri okoli 6 različnih partnerjev.

Vse stvari pa le niso šle v svobodnejše razmišljanje. V letu ’93 se je zgolj 39% žensk pritoževalo nad svojo telesno težo, v današnjem času kar 75%.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Jabolčni kis

30 decembra, 2013 0