Wednesday, April 24, 2024

Če pa ste se vseeno odločili, da se boste s svojim seksualnim deficitom spoprijeli, bo vaše spolno življenje prvič resnično zacvetelo. Čeprav je spolnost povsem naravna evolucijsko-reproduktivna lastnost, so potrebne veščine, ki se jih moramo priučiti.


Pomanjkanje samozavesti

Če ste nesamozavestni ste na dobri poti, da postanete samo številka v postelji. Skrivate goloto svojega telesa, se ljubite zgolj ob ugasnjeni luči, partnerju ne pustite, da se dotika določenih delov vašega telesa? Čas je, da spremenite stališče! Če boste zadovoljni sami s seboj, boste zadovoljni tudi med seksom.

Skrivate svoje želje

Svoje želje hranite zase? Kako naj partner ve, kaj vam najbolj odgovarja? Težko se je odpreti in naznaniti svoje želje, vendar je to pomemben korak, za doživljanje prave in sproščene spolnosti. Samo tako se boste lahko v spolnosti popolnoma sprostili.

Ne veste kaj bi rade

V primeru, da nimate dovolj izkušen, predlagamo, da razmišljate o veščinah, ki bi jih želele preizkusiti. Čeprav se vam eksperiment na koncu ne bo zdel najboljši, bo poskus opravičil namen.

Ste zadržani

Breme prevzemanja iniciative ne sme vedno pasti na vašega partnerja. Če ste med seksom pasivni, je dolgčas zagotovljen. To ne pomeni, da morate biti dominantne ali agresivne. S časom prevzemite kontrolo. Zadovoljstvo bo obojestransko.

Bojite se preizkusiti nekaj novega

Spontanost je v spolnosti nekaj najbolj pomembnega. Ne ustrašite se novih izzivov. Če vam ne bodo všeč, to partnerju odkrito povejte.

Preveč se obremenjujete

Sanjarjenja o uresničitvi spolnih fantazij so, še posebej če prištejemo neizkušenosti, povsem naravna zadeva. V večletni zvezi pa se preprosto prepustite in uživajte. Analizi ne posvečajte pozornosti, bodite naravni in spontani.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Ženske, zdravje in moda

20 julija, 2012 0