Monday, March 27, 2023
6 februarja, 2023 SPONZORIRANA OBJAVA

V prvi ogrevalni sezoni smo porabili samo 160 evrov!

By 0 360 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

 Mlada družina si je v majhni vasici pri Preboldu zgradila svoje prvo samostojno domovanje. V želji po enostavnem in ugodnem ogrevanju njihove 125 kvadratov velike hiše ter v želji podpore slovenskim proizvajalcem so izbrali toplotno črpalko ADAPT, ki je plod razvoja slovenskega razvijalca in proizvajalca toplotnih črpalk,  podjetja KRONOTERM.


Lastnik Primož se je s partnerko odločil, da si uredi svoj novi dom v Latkovi vasi pri Preboldu. Izbrala sta montažno hišo v modernem stilu, ki je kot nalašč dovolj velika za majhno družino z enim otrokom in morda še kakšnim v prihodnosti. Hiša je pritlična in meri 125 kvadratnih metrov, zgrajena pa je bila v letu 2020.

Udobje, enostavnost in težja po izbiri slovenskih izdelkov so botrovali k izbiri KRONOTERMOVE toplotne črpalke. Izbrali so toplotno črpalko ADAPT zrak/voda, s katero ogrevajo in hladijo prostore ter segrevajo sanitarno vodo. Med gradnjo so uporabili tudi funkcijo sušenja estriha, ki jo omogoča toplotna črpalka ADAPT.

Slovensko je najboljše!

“Pri gradnji hiše sva s partnerko težila k izboru slovenskih podjetij, zato je tudi končna odločitev bila KRONOTERM. Imela sva tri različne ponudnike, podjetje KRONOTERM je pri predstavitvi delovalo najbolj zanesljivo,” nam je zaupal Primož. Dodal je tudi, da sta se pred odločitvijo posvetovala tudi pri znancih, ki so v tistem času tudi sami gradili svoje domove. “Za toplotno črpalko ADAPT sva se odločila zaradi njenega izkoristka, izredno tihega delovanja, zaradi notranje enote, ki zavzame malo prostora in preprostega načina uporabe.” Toplotna črpalka je v uporabi leto in pol. “S toplotno črpalko KRONOTERM smo zelo zadovoljni in nismo imeli nikakršnih težav,” je dodal Primož.

Ogrevanje za manj kot 200 evrov na sezono

Glede na to, da je njihova hiša manjše kvadrature ter ima dober toplotni ovoj in troslojna okna, ni bilo za pričakovati velikih stroškov z ogrevanjem, pa vendar toplotna črpalka z izredno visoko učinkovitostjo omogoča resnično nizke stroške ogrevanja. “V eni kurilni sezoni smo porabili približno 160 evrov oz. 2300 kw/h električne energije,” je zadovoljno povedal Primož. Le kako ne bi bil zadovoljen, to je skoraj toliko kot nekatere družine plačujejo za telekomunikacijske in internetne storitve na mesec. “Po letu uporabe lahko potrdim, da so stroški ogrevanja resnično takšni, kot so nam bili na začetku predstavljeni,” je še dodal.

 Porabo spremlja s pomočjo naše napredne aplikacije. “Aplikacija CLOUD.KRONOTERM je izvrstna,” pravi. Toplotno črpalko imajo pozimi nastavljeno na 22 stopinj, poleti pa nastavijo na poletni režim, ki skrbi samo za vzdrževanje prijetne temperature. Primož pove, da mu je všeč pregled delovanja naprave in da omogoča nastavitve, kadar so od doma.

Postavljena tik ob oknu otroške sobe

Mnogi bi se ob tem dejstvu zgrozili in najprej pomislili na hrup toplotnih črpalk, ki je še vedno ena od bojazni pri izbiri naprave. Lastnik iz Prebolda se je prepričal, da je lahko toplotno črpalko vgraditi tudi ob okno otroške spalnice, saj je skoraj neslišna. “V našem primeru je zunanja v neposredni bližini okna otroške sobe, vendar nikoli ni slišati hrupa.”  Toplotna črpalka ADAPT je namreč ena najtišjih toplotnih črpalk v Evropi, tišja od delovanja hladilnika. Veliko ljudi se mora čisto od blizu prepričati, če sploh deluje.

Pri novogradnjah vgradnja toplotne črpalke ob pred pripravljenih dovodnih ceveh traja zgolj en dan. “Vgradnja in montaža je potekala hitro in enostavno, brez večjih posegov. Zunanjo enoto smo namestili na originalni KRONOTERMOV betonski podstavek,” je povedal Primož. Dan po vgradnji naprave je bil opravljen zagon.

Še ena izmed lastnosti, ki je Primoža prepričala, pa je njen videz: “Meni osebno se je zunanja enota zdela vizualno najlepša med vsemi ponudniki toplotnih črpalk na trgu”. Izbral je odtenek NERO z rahlo bleščečim videzom, ki se odlično zlije z moderno arhitekturo hiše.

Celotna izkušnja družine Pančur se sliši kot pravljica. Odlično delovanje toplotne črpalke brez vsakršnih zapletov, izredno nizki stroški, ki ne presegajo dveh stotakov ter popolno zlitje naprave z njihovim novim udobnim in varnim zavetjem.

Bi si tudi vi želeli doživeti takšno zadovoljstvo in prihraniti pri stroških ogrevanja?  Pri KRONOTERMU bodo z veseljem pripravili rešitev za vas.  Pišite jim na info@kronoterm.com ali jih pokličete na 03 703 16 20.

Komentarji
Kategorija:   Urejanje doma