Monday, July 15, 2024

V postonjski porodnišnici število porodov vztrajno narašča in v zadnjih desetih letih se je število dvignilo iz 819 (l. 1997) na 1470 (v lanskem letu). V nagovoru je direktorica Bolnišnice Postojna dr. med Alenka Pleško Mlakar, povedala: "Želimo ostati in postati mamicam in dojenčkom prijazna porodnišnica. In če govorimo o varni oskrbi dojenčkov in porodnic, ne moremo mimo zadnjega dela nosečnosti – varnega poroda. Zato je naprava, ki spremlja jakost popadkov, otrokov in materin srčni utrip ter spremlja delovanje maternice in materinega krvnega tlaka srčni utrip akcija Danes sem slišala tvoj srček neprecenljive vrednosti. Ob povečanem številu porodov bo naprava, ki jo nameravate pokloniti, priskočila na pomoč starejšim in bolj dotrajanim aparatom in pripomogla še k večji varnosti. To vašo akcijo pozdravljamo vsi zaposleni v bolnišnici ter se vam zanjo v njihovem in svojem imenu ter v imenu zdravih novorojenčkov in srečnih mamic iskreno zahvaljujem."


Vse zbrane je pozdravil tudi župan občine Postojna gospod Jernej Verbič, ki je povedal, da ga veseli, da donacija prispeva delček v mozaik kvalitetnega in lepšega življenja v postonjski občini.

Napravo je v varne roke dr. Mlakarjeve predal podpredsednik Uprave Telekoma Slovenije Dušan Mitič, še prej pa je zbranim povedal: "Verjamem, da večina od vas vsaj enkrat mesečno dobi položnico, katere ste včasih veseli, včasih pa malo manj veseli. Ampak danes smo tukaj zaradi nečesa, kar nima zveze s telekomunikacijami.

Telekom Slovenije se zaveda svoje družbene vloge, zaveda se okolja v katerem posluje in deluje. To okolje so ljudje, ki se v različnih trenutkih življenja srečujejo z našim podjetjem. Mi smo se odločili, da bomo v življenje vstopili tudi v drugačnih trenutkih. V takih trenutkih, kakršnih se očki in mamice ter novorojenčki želijo ohraniti v čim lepšem spominu. Zato smo se odločili, da bomo 14 porodnišnicam podarili CTG aparate, da bodo te trenutke res ohranjali v lepem spominu." Hkrati je poudaril, da bi ga veselilo, če bi ljudje vedno imeli lep občutek, ko bodo vstopali ali izstopali iz porodnišnice.

Vir: Siol 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Pri nahodu pomagajo tudi vroče inhalacije

13 junija, 2012 0