Thursday, April 25, 2024

Pri moških je vse zelo enostavno – vzburjenje, kri napolni penis, ki otrdi, pred ejakulacijo skozi sečevod priteče malo sluzi in to je v bistvu vse. Ženske in vagina pa so druga zgodba. Proces je do neke mere podoben, vendar verjamemo, da ne veste, kaj se med spolnim odnosom z vagino pravzaprav dogaja.


Ko se predigra razplamti prične vagina v rekordnem času (10 – 30 sekund, odvisno od osebe) izločati sluz. Vaginalna sluz je naravni lubrikant, kar pogovorno imenujemo, da je ženska ‘postala mokra’. Količina izločene sluzi ni vedno enaka in je odvisna od obdobja celotnega menstrualnega cikla, jemanja določenih zdravil in vzburjenja.

Vzburjenost vagino poveča in podaljša, sramne ustnice otečejo in spodbudijo ejakulacijo moškega. Primerjava povečanja vagine in penisa, v remisiji in erekciji, je približno enaka.  

Vzburjenost prebudi erektilno tkivo okoli sečevoda, kar med spolnim odnosom preprečuje tiščanje na malo potrebo, ter preprečuje vstop bakterij v sečne poti. Tkivo je občutljivo, ter je povezano s ščegetavčkom. Višja kot je stopnja vzburjenosti, bolj je tkivo trdo in občutljivo, kar poveča užitek med samim koitusom.

Ženske se lahko že z enostavnimi vajami, ki se lahko izvajajo vsepovsod, naučijo upravljati s Keglovimi mišicami in mišicami male žličke.

In še za konec: najbolj občutljiv del vagine, če izvzamemo G točko, je sam vstop v vagino, kjer se nahaja največ občutljivega živčevja.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Zakaj so porno zvezde srečnejše in zadovoljnejše

28 novembra, 2012 0