Saturday, April 13, 2024

Fizični vidik

Fizični vidik je tisti, na katerega je potrebno najprej pomisliti. Mogoče ima vaš mož težave z doseganjem erekcije in skrivnost drži zase. Seks je za moške največji dokaz ljubezni do partnerke, zato njihove težave z erekcijo niso samo neprijetne ampak zelo depresivne.


Mogoče vaš mož boleha za kakšno od bolezni, ki vplivajo na libido. Diabetes, nekatere kardiovaskularne bolezni… naj vam ne bo nerodno do skupnega pogovora. Poskušajte obdržati odkrit pogovor. Če je potrebno poiščita zdravniško pomoč.

Duševni stres

Je služba vašega moža stresna? Je pred kratkim doživel stresno izkušnjo? Finančne skrbi in težave z zdravjem? Stres fizično in psihično izčrpa telo, ter neposredno vpliva na spolno poželenje. Najboljši način pomoči je zagotovo razumevanje njegove situacije, nikakor pa ni povod za večerni prepir. Počakajte, da stres mine in poskušajte znova. Če strasti ne obudite, v paru preživite skupen vikend na kakšni prijetni turistični destinaciji.

Potrebuje vaše spoštovanje

Ob poroki so vaše oči videle zgolj njega, službene in ostale obveznosti pa so ga potisnile v drugi plan. Izguba pozornosti pa je lahko inhibitor spolne želje pri vašem partnerju. Ne glede na leta skupnega življenja možje želijo, da jih ženske vodijo v prvem planu. Moža tretirate kot nekaj samoumevnega? Mogoče bo potreben korak nazaj. Izogibajte se nenehnemu kritiziranju, še posebej v družbi. Odzovite se že na majhno gesto pozornosti in ljubeznivosti.  Ko se bo partner spoznal kot središče vašega sveta, bo spet pozoren, ljubezniv in v postelji aktiven ljubimec.

Čustveno se ne povežeta

Mogoče novica za vse tiste, ki mislijo, da samo ženske v spolnosti potrebujejo čustva. Tudi moški jih, še posebej tisti občutljivejši. V kolikor ste se zaradi različnih dejavnikov čustveno oddaljili, se lahko moški počutijo zapostavljene in nezaželene. V drugih stvareh vidite več veselja in zadovoljstva? Moški obupajo, se zaprejo vase in intimnosti niti ne poskušajo obuditi. Rešitev težave je dokaj enostavna. Najdite čas za romantičen zmenek.

Spalnica postane najbolj dolgočasen prostor v stanovanju

Dolgočasje v spalnici je največji ubijalec intimnosti. Ko par enkrat ugotovi, kje se v spolnosti najbolj ujame, kaj hitro pade v rutino z minimalnim vložkom. Ko rutina naje partnerjevo spolno slo, nastane težava. Poskušajte ponovno razplamteti strast. Povprašajte moža, kaj bi želel delati z vami, sami postavite meje do kje in se prepustite.

Skok čez plot

Ste naredile vse kar je bilo v vaši moči, mož pa še vedno ne kaže zanimanja? Se je v moževo življenje prikradla druga ženska? Preden ga obtožite, je dobro imeti dovolj trden dokaz. Samo pomanjkanje spolne želje še ne pomeni skoka čez plot. Izguba spolne želje je le en izmed znakov nezvestobe, ki ga ponavadi spremljajo še odsotnosti od doma, vse več brskanja po mobilnem telefonu, vse več službenih obveznosti, zanemarjanje družinskih dogodkov, višji računi za telefon in restavracije… V kolikor sumite ali pa ste prepričani v nezvestobo vašega moža in v kolikor vam je interes rešiti zvezo, poiščite strokovno pomoč.

Bodite izzivalne

Mogoče pa je za pomanjkanje verižnih reakcij kriva medsebojna kemija, ki ni več tako aktivna kot nekoč. Zazrite se vase. Se doma že nekaj let sprehajate v isti razvlečeni trenirki? Se je vaše telo obogatilo z maščobnimi oblogami? Mogoče je ravno pravi čas, da se vrnete v staro formo. S tem boste zagotovo prižgali ogenj, ki bo zanetil požar. Več pozornosti namenite oblačilom, ki poudarjajo žensko figuro. Razmršeni lasje in ponošena oblačila delujeta kot čeber hladne vode. Mogoče se zaradi družinskih obveznosti in skrbi za otroke počutite manj privlačni, ter si zase niti ne najdete časa. V kolikor si lahko privoščite kakšen dan poskrbite za varstvo otrok. Uredite se. Tako ne da se boste počutile bolj privlačne in samozavestne, ampak boste obudile tudi skupno spolno življenje.

Človeški libido spodbujajo številni fizični in psihični dejavniki. Vsak par je unikaten, zato skupnega recepta, kako vplivati na bogatejše spolno življenje, ni. Po drugi strani pa zakonski svetovalci trdijo, da je pomanjkanje fizične ljubezni najpogostejši ločitveni razlog. Spolnih odnosov ne zanemarite. Dobra novica je, da se težavo reši že z malo potrpljenja in ljubezni. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Kdaj so ženski orgazmi najmočnejši?

7 novembra, 2013 0