Thursday, July 18, 2024

Številne organizacije, ki se ukvarjajo z iskanjem pogrešanih, že zdaj poskušajo simulirati staranje, vendar je to precej naporno in zamudno delo. Umetnik s pomočjo zadnjih fotografij osebe in fotografij družinskih članov nariše človeka, kakršen naj bi bil videti leta po izginotju.


Chris Solomon, strokovnjak za forenzično risanje pri britanskem vseučilišču v Kentu pravi, da je za risanje obraza potrebno od 20 do 40 ur. Prav zato je skupaj s svojimi sodelavci razvil program, ki samodejno simulira staranje. Pri tem upošteva to, kako se je oseba spreminjala v preteklosti in kako se starajo člani njene družine. Sistem je zelo obetaven, čeprav se včasih lahko zgodi, da se ljudje ne starajo tako, kot bi pričakovali.

Poleg identificiranja pogrešanih oseb bi lahko programsko opremo uporabljali tudi za zabavo. Prijateljem bi lahko poslali čestitko za rojstni dan, na katero bi jim prilepili sliko, kakšni bodo videti, denimo, čez deset let. Upajte, da bo potem sploh še hoteli govoriti z vami! Če vas zanima, kako se boste starali, vam priporočamo tale spletni naslov.

 

Vir: Dnevnik

 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Zapravljajo ne samo ženske…temveč tudi moški!

13 junija, 2012 0