Monday, June 24, 2024

Če želite zmanjšati verjetnost astmatičnih napadov pri vašem otroku, kupite psa ali mačko, vsaj tako svetujejo ameriški znanstveniki. Rana izpostavljenost hišnemu ljubljenčku zmanjšuje verjetnost razvoja astme.


Najboljši človekov prijatelj bi lahko bil skrivnostno zdravilo, ki pri otrocih preprečuje razvoj alergij in astme. Izpostavljenost hišnemu ljubljenčku že v zelo zgodnjem življenjskem obdobju, zmanjšuje verjetnost razvoja alergij in astme pri otrocih. Vsaj tako pravijo strokovnjaki fakultete v Kaliforniji.

Laboratorijske miši, ki so bile izpostavljene psom, so imele veliko bolj raznovrstno črevesno mikrofloro, ki slabše reagira na alergene. Ena izmed teh bakterij je tudi Lactobacillus johnsonii, ki pomaga zmanjšati vnetje dihalnih poti povezanih z astmo.

Strokovnjaki so ugotovili, da so bili z astmo povezani vnetni procesi veliko nižji pri laboratorijskih miših, ki so bile izpostavljene psom, kot pri miših, ki so prebivale v sterilnem okolju. Ko so mišim v prehrano dodali omenjeno bakterijo, so znanstveniki ugotovili, da lahko prepreči vnetje dihalnih poti.

Pes je res človekov najboljši prijatelj.

Kategorija:   Novice, Zdravje dojenčka
Naslednji prispevek

Ženske najrajši slišijo…

20 decembra, 2013 0