Thursday, May 30, 2024

Raziskavo o seksualnih preferencah so izvedli na univerzi v Boiseju (Idaho). Rezultati so bili presenetljivi, večino žensk spolno privlačita oba spola, piše Dailymail.


V raziskavi je sodelovalo 4848 žensk. 60% sodelujočih je občutilo privlačnost do istega spola, 45% se jih je poljubilo, kar 50% pa jih je sanjarilo o spolnem odnosu z drugo žensko.

Elizabeth Morgan, profesorica psihologije na omenjeni univerzi je preučevala spolno privlačnost med pripadnicami istega spola heteroseksualnih oseb in trdi, da ženske do pripadnic istega spola pogosteje čutijo ‘nekaj več’.

Znanstveniki razlagajo, da je to povsem normalno, ter da do tega prihaja zaradi načina s katerim ženske postanejo prijateljice.

»V žensk naravi je, da so čustveno blizu svojim prijateljicam, kar omogoča, da se ustvari priložnost za razvoj romantičnih občutkov,« pravi profesorica Morgan.

Raziskavo, ki kaže, da se razvoj seksualnih preferenc razvija skozi življenje, je izvedla dr. Lisa Diamond, profesorica psihologija na univerzi v Utahu. Od svojih kandidatk je želela, da se opredelijo glede seksualne usmeritve, po petnajstih letih pa so številne ženske spremenile prvotno opredelitev.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Pet najpogostejših mitov o ženskem telesu

13 junija, 2012 0