Saturday, February 24, 2024

"Že vibriranje mojega mobilnega telefona je dovolj za vzburjenje," pravi ena od žensk, ki trpijo zaradi omenjenega sindroma. "Če me moški le potreplja po rami, skoraj omedlim. Že ko grem na stranišče, se moje telo odzove. Malo me je strah same sebe," je povedala druga. Njuna sotrpinka pa doda: "Ko sem šla nekega dne na vlak, sem kar čutila, kako kri prihaja do določenega dela mojega telesa. Občutek je bil tako dober, da sem skoraj zaječala."


Bolezen lahko oslabi telo

Zdravnica na kliniki v Tokiu pravi, da bolezen lahko oslabi telo. "Pri ženskah velja, da za orgazem potrebujejo določeno vrsto seksualne stimulacije, kar njihovo telo sčasoma privede do vrhunca. Pri tej bolezni pa ženske skrivnostno pridejo do orgazma brez kakršnekoli zunanje stimulacije. Edini vzrok, ki mi pride na misel, je nepravilnost živcev."

Podatke o bolezni je neki ameriški zdravnik dokumentiral šele pred petimi leti, zavedanje o njej pa se po svetu vedno bolj povečuje. Poleg žensk v 40- in 50-ih je zadnje čase sindrom prijavilo tudi nekaj žensk v 30-ih.

Ne gre za obsedenost s seksom

Zdravnica poudarja, da pri sindromu ne gre za obsedenost s seksom. A mnogo trpink je ne glede na to preveč sram, da bi bolezen prijavile oz. obiskale zdravnika. Na Japonskem sicer zbolijo predvsem tiste ženske, ki po menopavzi dobivajo hormonske terapije. Podporne skupine že obstajajo v ZDA, zelo verjetno pa je, da jih bodo začeli ustanavljati tudi na Japonskem.

Vir: Siol

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Kia bo nagradila "supermame"

13 junija, 2012 0