Monday, June 17, 2024
14 marca, 2018

Velik PRIHRANEK pri stroških ogrevanja in POZITIVNI OKOLJSKI UČINKI s toplotno črpalko GEOS KRONOTERM

By 0 1746 Views

GEOS KRONOTERM: kaj, kako in zakaj

Tišja od hladilnika

Podjetje Kronoterm je razvilo novo toplotno črpalko, ki je celo tišja od hladilnika (27 dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB(A) zvočne moči). Deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije. Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07(21)-(K)2 HT je primerna za novogradnje in starejše objekte. Uporabljamo jo lahko tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje.


Na voljo 2 različici

Za kompleksne ogrevalne prostore priporočamo toplotne črpalke brez bojlerja, za enostavne zgradbe pa so primernejše toplotne črpalke z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l  uporabne vode).
Nova družina toplotnih črpalk z integriranim bojlerjem poskrbi za izjemno varčno pripravo tople sanitarne vode skozi celo leto. Opcijsko lahko nastavite tudi, da se prostori pozimi segrevajo, poleti ohlajajo.

Za vgradnjo dovolj že 1 m2 prostora

Nova elegantna oblika toplotne črpalke je izredno kompaktna. Črpalka je brez zunanje enote, zato je za vgradnjo dovolj že 1 m2 prostora. Poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja novo toplotno črpalko odlikuje tudi izredna učinkovitost. Pri nizko temperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem okolju doseže sezonsko grelno število SCOP do 6, kar vam omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja.


Slika 1: Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07-21-(K)2 HT z integriranim 200 l bojlerjem in brez bojlerja

Zakaj geotermalna energija?

Geotermalna energija ima veliko prednosti.

  • Pri obratovanju so stroški precej nižji od drugih sistemov – pri ogrevanju vam lahko prihrani do 80 %.
  • Geotermalna toplotna črpalka uporablja čiste, obnovljive vire energije brez emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in drugih toplogrednih plinov.
  • Geotermalne črpalke so zato izjemno varne za uporabo in ne vplivajo na kakovost zraka v prostorih.
  • Subvencija Eko sklada za geotermalne toplotne črpalke Kronoterm je precej višja kot za toplotne črpalke zrak/voda. Končna investicija v Geos tako postane podobna investiciji v toplotno črpalko zrak/voda.

Slika 2 levo: obnova ogrevalnega sistema s toplotno Geos
Slika 3 desno: vgradnja Geosa v novogradnjo

Kako izbrati vir energije?

Pri geotermalnih toplotnih črpalkah izbirate med dvema viroma toplotne energije – podtalno vodo ali zemljo. Katerega izbrati?
Z energetskega stališča je primernejša podtalnica, če je na voljo v zadostni količini in kvaliteti, saj je njena povprečna letna temperatura okoli +10° C. Z uporabo takšnih sistemov enostavno dosežemo višja grelna števila od 5, posledično pa optimalno prihranimo.
V nasprotnem primeru lahko energijo črpamo preko horizontalnega zemeljskega kolektorja ali pa vertikalne sonde. Slednja je odlična rešitev za vsakogar.

Višje subvencije Eko sklada

Eko sklad spodbuja naložbe v stavbah z višjimi subvencijami za ogrevalne toplotne črpalke. Z nakupom geotermalne toplotne črpalke sedaj dvojno prihranite – s pridobitvijo višjega Eko sklada in s prihranki pri strošku ogrevanja kar do 80 %.

Na seznamu toplotnih črpalk s subvencijo Eko sklada so seveda tudi Kronoterm toplotne črpalke. Za geotermalno toplotno črpalko lahko prejmete tudi do 50 % investicije oziroma maksimalno 5.000 € za zamenjavo obstoječega sistema v občinah na degradiranih območjih (Mestne občine Kranj, Maribor, Hrastnik, Zagorje …).  Nekatere občine temu dodajo še občinsko subvencijo in tako je možna še višja skupna subvencija.

Zakaj Kronoterm?

Slovensko družinsko podjetje Kronoterm ponuja rešitve ogrevanja in hlajenja prostorov ter gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov – novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte. Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za vse toplotne vire (voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda) z najboljšim izkoristkom za vaše potrebe. Njihova tehnična podpora in svetovanje vam bosta s strokovnim ogledom vašega objekta zagotovila najboljšo izbiro toplotne črpalke za vaše potrebe. S svojo izbrano mrežo visoko kvalificiranih monterjev pa bodo poskrbeli tudi za kvalitetno izvedbo in vaše končno zadovoljstvo.


Slika 4: Kronoterm dostava toplotnih črpalk

Kronoterm je vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in razvojno naravnano podjetje, na trgu prisoten že od leta 1976

  • Z več kot 40-letnimi izkušnjami razvoja, z več kot 25-letno tradicijo proizvodnje ter z več kot 60.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe.
  • Lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija – vse na dosegu roke.
  • Lasten servis, hitra odzivnost, kjerkoli v Sloveniji.
  • Vsi izdelki so na koncu proizvodne linije 100 % preizkušeni in kontrolirani. Testiranje se izvaja v komorah, kjer simulirajo različne zunanje pogoje.

Napredne rešitve za lažje upravljanje toplotnih črpalk

Kronoterm svojim strankam ponuja:

  • Aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje toplotnih črpalk na daljavo: z aplikacijo lahko nastavljate toplotno črpalko, vklopite in urejate urnike, spremljate porabo in določate programe delovanja ne glede na to, kje ste in kdaj uporabljate aplikacijo. Prav tako vam ponuja servisno diagnostiko na daljavo – tako je marsikatera potencialna napaka odkrita, še preden postane problem.
  • Prostorski korektorji upravljanja udobja doma: nastavite lahko želeno temperaturo prostora, nato pa regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno potrebno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in poveča prihranke. Prostorski korektor KT-2 vam prikazuje tudi ažurno vremensko napoved in razmere v vaših prostorih.


Slika 2: Možnost priklopa toplotne črpalke na internet; enostavno upravljanje in servis na daljavo z aplikacijo Cloud.Kronoterm ter upravljanje udobja doma preko prostorskih korektorjev KT-1 in KT-2

Več na www.kronoterm.com

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

Otroške sobe

18 avgusta, 2018 0