Wednesday, April 17, 2024
9 avgusta, 2021

Vez med mamo in hčerko je nekaj posebnega, kako jo okrepiti?

By 0 643 Views

Ne glede na to, ali ste v vlogi mame ali hčerke (ali obojega), verjamemo, da lahko vaš odnos vedno izboljšate, okrepite in ga naredite še bolj čudovitega, kot je. Sledite spodnjim nasvetom in kmalu boste opazili razliko.


Ne obsojajte 

Obe strani bi morali poskusiti razumeti drugo, saj je to bistvo vsega. Dejstvo je, da sta rojeni v različnih generacijah, kar lahko povzroči konflikt v razmišljanju ali izražanju. Zelo pomembno je, da se ne bojite pogovora in da predstavite svoja stališča, za katerimi stojite ter tako poskušate razrešiti konflikte.

Zmeraj bodite pripravljene na pogovor 

Povejte si vse. Od misli, čustev, domnevanj, dejanj. In zapomnite si, da ne glede na to, kako dobri so odnosi, nihče ne vidi v vaše misli. Priporočamo, da govorite iskreno in jasno, da poslušata druga drugo in se tako izogneta nesporazumom.

Ne prikrivajte zamer 

Ne smete skrivati zamer, ker bodo takšni občutki, če jih ne boste jasno in glasno izrazili, na koncu celo pokvarili vaš odnos. Vsak konflikt poskušajte rešiti takoj, saj lahko v nasprotnem primeru ta še bolj izrazito vpliva na vaš odnos. Naučite se odpuščati.

Ne pričakujte nemogočega 

Morate biti realni in ne pričakujte nemogočih stvari. Ne mislite, da je vaša mati popolna in da ne dela napak. Razumeti morate, da se lahko tudi ona kdaj zmoti, čeprav se trudi po svojih najboljših močeh. Vsak ima svoje prednosti in svoje slabosti.

Spoštovanje!

Podlaga za izboljšanje odnosa je, da so meje jasne in mnenja obeh spoštovana. Pomembno je zavedanje, da imata tako mati kot hči vrednote in lastnosti, ki ju opredeljujejo in da ne smete pričakovati, da se bosta vedno dogovorili o vsem. Če ima vsaka oseba svoje stališče, ga morata sprejeti. Gre za spoštovanje in ne postavljanje meril.

Povejte ji, da jo imate radi 

Čeprav se to zdi samoumevno, pa vendarle ni zmeraj. Povejte ji, da jo imate radi. Velikokrat občutke jemljemo za samoumevne in jim ne posvečamo dovolj pozornosti, kar pa posledično vodi v krhanje odnosa in slabo medsebojno razumevanje.

Kategorija:   mama, Starševstvo
Naslednji prispevek

Kdaj je pravi čas za otroka?

4 novembra, 2021 0