Wednesday, May 29, 2024

Čevlji z visoko peto lepo poudarijo noge in figuro ženskega telesa, ter ga tako moškim (pa ne samo njihovim) očem naredijo še bolj zapeljivega. Ampak, čevlji s peto so neprimerno nevarnejši od športnih aktivnosti, so prepričani ortopedi iz New South Walesa. Vse pogostejši so primeri kroničnih poškodb povezanih z dolgoročnim nošenjem ekstremno visokih pet, piše Telegraph.com.au. Predstavnik za stike z javnostjo na urgenci NSW Craig Pusser je dejal, da so poškodbe žensk, ki nosijo visoke pete, pogostejše kot poškodbe na športnih igriščih.


Statistični podatki odkrivajo rast števila primerov nesreč in poškodb povzročenih z nošenjem visokih pet. Poškodbe se najpogosteje zgodijo v nočnih klubih, kjer poškodbam botrujejo številne opojne substance, še posebej alkohol. Alkohol pa ni edini dejavnik odgovoren za poškodbe. Poškodbe so lahko hujše kot poškodbe nogometaša, ki je zaradi posledic poškodbe, leto dni odsoten s travnatih zelenic, dodaja Pusser. Poleg primarnih poškodb gležnjev in stopal, obstajajo tudi sekundarne, nastale kot posledica padca (modrice, praske in poškodbe sklepov).

Najbolj dovzetne so ženske med šestnajstimi in petindvajsetimi leti, ki preizkušajo mejo v smislu čim višjih pet. Z višino pet pa proporcionalno naraščata verjetnost padca in teža poškodbe.

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Nedojeni otroci so manj zdravi

13 junija, 2012 0