Tuesday, May 21, 2024

Najboljši je zagotovo vitamin A, njegov derivat retinol blaži gube in s spodbujanjem obnavljanja kožnih celic preprečuje nastanek novih. Odlično učinkuje proti aknam, vendar v dnevnih kremah nima učinka, saj se na svetlobi razgradi. Retinol uravnava delovanje lojnih žlez, ter pospešuje proizvodnjo kolagena in elastina, ki sta pri zmanjševanju in preprečevanju gub zelo pomembna elementa.


Obrazno rdečico bo ublažil vitamin B3, ter obenem koži povrnil vlažnost in elastičnost. V kremah ga boste našli pod imenom niacinamid, njegova glavna naloga pa je okrepiti proizvodnjo ceramida in maščobnih kislin, ki ustvarjajo zaščitni sloj kože.

Vitamin C je najboljši antioksidant, uničuje proste radikale, ki so glavni povzročitelji ohlapne kože in gub. Odlično deluje na sončne opekline in ne pozabite na zelo pomembno stvar – preparati, ki vsebujejo vitamin C bodo najbolje delovali shranjeni v zaprti in temni embalaži.

Predel okoli oči, kjer se pojavijo podočnjaki najbolje negujemo z vitaminom K, ki krepi kapilarne stene, ter preprečuje njihove rupture. Najpogosteje ga najdemo v kombinaciji z retinolom. 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Smeh učinkovitejši od meditacije

9 maja, 2014 0