Saturday, February 4, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

V raziskavi so v povprečju 15 let spremljali 625 izbranih, pozitiven vpliv vlaken v prehrani pa je bil najbolj viden pri sodelujočih starejših od 65 let.


Vsak dodatni obrok hrane z visokim deležem vlaknin je privedel do 30% nižjega tveganja za izgubo zob.

Journal of the American Geriatrics Society je poudarila pozitivne lastnosti jabolk, banan in sliv.

Ocenjuje se, da bolezni dlesni prizadenejo 10% odraslih, ter 20% starejših od 70 let.

Številne raziskave so pokazale, da vlakninsko bogata hrana znižuje verjetnost nastanka holesterola in sladkorja v krvi, ter preprečuje nastanek prekomerne telesne teže.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Vitamin A znižuje tveganje za melanom

13 junija, 2012 0