Saturday, April 20, 2024

Sestavine:

  • 2 skodelice vinskega belega kisa
  • 2/3 skodelice sladkorja
  • 4 čajne žličke morske soli
  • 2 žlički semen kopra
  • 1 do 2 žlički zdrobljenega rdečega popra
  • 1 žlička sveže zmletega črnega popra
  • 12 celih klinčkov
  • 4 lovorjeve liste
  • 3,75 do 4 skodelice vode
  • 3 do 3 1/2 skodelice zelenjave (kot so kumare, bučke, čebula, sladka paprika), zrezane na tanke rezine.


Priprava:

     1. Združite vse sestavine, razen zelenjave v zato pripravljen kozarec, pokrijte s pokrovom in pretresite, da se sladkor raztopi.
     2. Dodajte zelenjavo, tesno pokrijte s pokrovom in dobro pretresite. Kuhajte na šibkem ognju.


Tako pripravljeno zelenjavo lahko hranite v hladilniku tudi do 3 mesece.

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Raziskava o delovanju kemoterapije

21 avgusta, 2012 0