Saturday, December 2, 2023

Kumarice

V kozarec vode dodajte ščepec soli, malo limoninega soka in dve do tri na tanko narezane rezine sveže kumare. Pijača je osvežilna in hitro pripravljena. Pravijo, da vonj sveže kumarice povečuje ženski libido, torej pripravite si osvežilno presenečenje.


Čajček

Pijte čaj. Je najbolj logična rešitev kako ‘začiniti’ vodo. Izbira je vaša. Črni čaj vsebuje flavonoide in katehine, ima antikancerogen učinek, ter izboljšuje kardiovaskularno zdravje. Zeleni čaj vsebuje polifenole, ki topijo maščobe. Ingverjev čaj blaži želodčne težave in bolečine, ki jih povzroča artritis.

Enostaven recept za domači čaj: v vrelo vodo dodajte ščepec sveže naribanega ingverja, dodajte malo mete in limonske trave. Eksperimentirajte z vrtnicami, sivko katerih listi so polni zdravih eteričnih sestavin in vitamina C.

Juha

Pripravite zelenjavno ali kokošjo juho. Juha zagotavlja zadostno hidratacijo in vsebuje številna potrebna hranila (proteine, vitamine, minerale…)

Plavajoče sadje

Priprava limonade nam najbrž ne dela preglavic. Zakaj ne bi poskušali tudi z drugim sadjem? Mango, ananas, lubenice, pomaranče, jagode… Sadje vsebuje številne vitamine in antioksidante, ter izboljšuje okus vode. Princip je enak kot pri limoni.

Sadni ledenkoti

Bodite inovativni. Sadje zmiksajte in ga premešajte z vodo. Vsebino natočite v posodico za pripravo ledenih kock. Mešanico zmrznite in ko si zaželite, zmrznjeno kocko dodajte v kozarec vode. Kocko lahko dodajate vodi, soku ali koktajlom. 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Brez vloge do subvencionirane šolske prehrane

4 junija, 2014 0