Sunday, May 26, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Voščilo: Imejte se radi

By 0 897 Views

Vse za trenutek slave, vse za trenutek fotografske večnosti. Žalostno je, da ‘vrhovni poglavarji’, tako na občinski kot državni ravni, to početje sponzorirajo z našim denarjem, z denarjem, ki bi marsikateri družini omogočil človeku dostojno življenje. Tukaj ne mislim samo na družine, ki jih je zlom gospodarskih panog odrinil na rob eksistenčnega propada, ampak predvsem na družine, ki jim je življenje otežila huda otroška bolezen. Nobene skrivnosti ni, da je slovensko zdravstvo, ne toliko zaradi pomanjkanja izredno specifičnih vrlin, kot zaradi slabše tehnične podpore, omejeno pri zdravljenju nekaterih najhujših bolezni in sindromov, dragega zdravljenja v tujini pa polica ZZZS ne želi kriti, zato si želim naslednje:


Želim si, da bi skorumpirano zakisani možgani slovenskih politikov usmerili pogled v zdravje ‘svojih’ otrok. Želim si, da se zdravljenje otrok ne določa skozi stroškovno prizmo, če ravno se v zobe ne gleda šestdeset milijonski vojaški konzervi, ki je priplula v slovensko morje, dvesto sedemdeset milijonskim oklepnim avtobusom, ki v neki daljni deželi pomagajo v agresiji, ter pobijanju tudi civilnega prebivalstva in otrok… Želim si, da bi namesto milijonskega zapravljanja za neumne referendume, denar rajši namenili družinam, ki jim drago zdravljenje in pot na klinike v tujini predstavljata edino upanje za ozdravitev, ter dokaj normalen kognitivni, psihični in fizični razvoj njihovih otrok.

Želim si, da bi operacija v tujini mali Mii povrnila vid in bo toplota njenega pogleda ponovno zrla očetu in mami v oči, želim si, da bosta prava diagnoza in morebitno zdravljenje v Nemčiji, osemnajstmesečnemu Lovru pomagala, da se bo lahko že kmalu lovil po okoliških gričkih, želim si, da bi zdravljenje v tujini pomagalo deklici, da pri rosnih šestih letih vstopi v svoj prvi samostojni korak, želim si…

Nekoč je veljal rek, ki pa ga skorumpirani zakisanci s porcelanastim nasmeškom ne razumejo več: Otroci so naše največje bogastvo!!!

Vsem skupaj pa želim, da si kljub pospešenemu tempu življenja odtrgate čim več časa, ter ga namenite igri s svojimi otroki. In predvsem: Imejte se radi!!!

Vesel Božič in Srečno v letu 2011

 

Še niste poslali  čestitke prijateljem? Tukaj vas čakajo najlepša BOŽIČNO NOVOLETNA VOŠČILA

In še dodatnih 48 vezrov za BOŽIČNE ČESTITKE