Monday, July 15, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Voščilo nekoliko drugače

By 0 243 Views

Zgodba nesrečnega Maja in njegovega dve leti mlajšega bratca, vsekakor ni edina v obdobju, ko se materialne dobrine vse hitreje preslikavajo v naše vodljive in hitro prilagodljive pokvarjene glave, v katerih počasi in zanesljivo izrivajo prostor za čustva. Z denarjem se iskrene otroške ljubezni ne da kupiti. Vemo, da se z denarjem ne da pozdraviti njihovih nežnih, ranjenih duš, ki jih nehote spreminjate v ljudi brez čustev, ko se namesto njim, posvečate brezkompromisnem boju za dobiček, oblast ali le za vzpenjanje po ušivi družbeni lestvici, namesto, da bi si vzeli čas in nekaj dragocenih uric raje preživeli s svojimi otroki. Ne smemo pozabiti, da se lahko veliko naučimo prav od svojih otrok, ki jim čustva še vedno pomenijo več, kot drago, po petih minutah zavrženo darilo staršev, ki zaradi preobremenjenega delavnika, odsotni in brez energije, vzgojo prepuščajo televiziji in računalniku.


Na žalost se je denar vrinil v vsako poro našega življenja, v našo zavest in podzavest. Uničil je večino zdravih družinski vrednot, ki vsaka k sebi uničuje srečno družinsko življenje. Zaman je opozarjati, da se je za srečo potrebno žrtvovati in naj že enkrat pustimo denar ob strani, zaradi katerega počasi izgubljamo smisel, ki nam ga daje še tisti majčken, nepokvarjen delček v nas samih. Nikakor pa ne morem razumeti, da lahko nekdo tako neodgovorno in nepremišljeno spočne otroka in ga nato zavrže kot navadno smet, ki se nanjo, z razkošnim darilom spomni samo ob vseh večjih praznikih. Otrok razkošja ne potrebuje, potrebuje samo ljubezen in veliko časa svojih staršev. Hinavci z začetka zgodbice, ste se skozi tekst izločili sami.

Spoštovane uporabnice, uporabniki, strokovne sodelavke, sodelavci, ustvarjalke in ustvarjalci foruma, kaj zaželeti v prihajajočem letu. Radi se imejte, spoštujte svoje bližnje, večkrat jim recite, da jih imate radi. Vzemite si kvaliteten čas za igranje z vašimi sončki, prepire pospravite pod preprogo in vaše skrite želje se vam v letu 2008 zagotovo uresničijo.

Srečno 2008