Saturday, June 15, 2024

Če se nosečnica rada postavi zase in z roko udarja po mizi bo najverjetneje rodila sina. Pri ognjevitih ženskah obstaja večja verjetnost rojstva moškega potomca, trdijo znanstveniki. Vsebnost testosterona, ki se pojavlja pri agresivnejših ženskah, spermi s kromosomom Y ponuja veliko boljše okolje.


Čeprav so rezultati delo raziskav opravljenih na živalih, znanstveniki trdijo, da bodo raziskave na ljudeh pokazale podoben rezultat.
Raven testosterona v maternici, je poleg strastnih in vročekrvnih žensk, višja tudi pri ženskah pod stresom, ter pri ženskah, ki se počutijo napeto in nesproščeno.

Spol bodočega otroka je odvisen od sperme, ki oplodi jajčno celico. Jajčece oplojeno s spermo s kromosomom Y najavlja sina, v kolikor je oplojeno s spermo s kromosomom X, se bo rodila hči. Katera vrsta spermija bo prva prišla do jajčeca, odločajo pogoji v maternici.

Znanstveniki iz Nove Zelandije trdijo, da se višja raven testosterona v maternici pri ženskah odraža v dominaciji, borbenosti in agresivnosti. Prav višja raven testosterona ustvarja okolje, da jajčece prvi oplodi spermij s kromosomom Y.

Naslednji prispevek

4D ultrazvok

13 junija, 2012 0