Sunday, February 5, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Ko moški postanejo očetje, reagirajo zelo različno. Nekateri so malce prestrašeni, zadržani, za druge se zdi, da so rojeni očetje. Ne glede na to, kako se počutije, pa bi prav vsi morali doživeti te trenutke s svojim dojenčkom.


Hranjenje in previjanje dojenčka

Glavni del hranjenja seveda opravijo mamice, saj dojenčka dojijo. Vendar so lahko zraven prisotni tudi očetje; spodbujajo, pomagajo, poskrbijo, da dojenček podre kupček. Naj sodelujejo tudi pri previjanju otroka, seveda pa mu lahko vedno ponudijo tudi stekleničko.

Kopanje dojenčka

Tudi kopanje je lahko pravi družinski dogodek. V resnici je lahko prav zabavno, novopečeni očka pa se bo ob tem marsikaj naučil in ugotovil, da skrb za otroka sploh ni tako težka, kot se zdi.

Priprave na spanje

Dojenček mora začutiti, da je ljubljen. Ker večinoma mamice prevzamejo opravila, se morajo tudi očetje vključiti in se spomniti, da lahko tudi sami skrbijo za dojenčka. Pred spanjem si lahko omislite zanimiv ritual, ki je samo med vami in dojenčkom. Berite mu pravljice, pojte mu uspavanke, igrajte se z njim. Ustvarite nepozabne trenutke.

Komentarji
Kategorija:   dojenček, Dojenček in nega
Naslednji prispevek

Čudovita imena za deklice s tremi črkami

29 avgusta, 2021 0