Wednesday, July 17, 2024

Ljubljana, 10. 12. 2019 – Koža je naš največji organ, ki nas varuje pred zunanjim okoljem, pred vdorom patogenov, ščiti pred UV žarki, regulira telesno temperaturo in opravlja vlogo čutila. Pa vendar negi kože pogosto posvečamo premajhno skrb. Še posebej, ko gre za naše najmlajše, v času nosečnosti, ob hormonskih spremembah ali ob na novo pridobljeni teži. Mustela® Slovenija, ki ponuja naravne dermokozmetične izdelke, prilagojene nežni in občutljivi koži novorojenčkov, dojenčkov, otrok, nosečnic in mamic, je 5. decembra dopoldne prvič gostila poučen brunch, kjer so dokazali, da gre strokovna nega kože z roko v roki s prijetnim počutjem.


Ustrezna nega kože je predmet raziskovanja v podjetju Mustela® Laboratoires Expanscience® že več kot 60 let. Raziskovalni programi podjetja se osredotočajo na poglobljeno razumevanje fiziologije otroške kože, kožo nosečnic in mamic. Mustela® ponuja varne in inovativne izdelke, ki ščitijo in varujejo najbolj občutljivo kožo. Izdelke priporočajo tako pediatri kot farmacevti po celem svetu. Izdelki so primerni za uporabo od rojstva naprej. Raziskovalci so odkrili, da se že pri otrocih razvijejo različni tipi kože (normalna, suha, zelo občutljiva in koža nagnjena k atopiji) in vsak tip kože ima drugačne
lastnosti in zahteva drugačno nego.

Nosečnost, materinstvo ter skrb za otroka žensko spremenijo – njeno telo, kožo, prav tako tudi mišljenje ter počutje. Novopečenim (pa tudi bolj ustaljenim) mamicam velikokrat primanjkuje spanja, predvsem pa nimajo več toliko časa kot pred rojstvom otroka, saj se pozornost skoraj v celoti preusmeri nanj. Kljub napornem vsakdanu pa se velja potruditi in poskrbeti zase, kajti primerna nega zagotovo pozitivno vpliva na počutje vsake ženske.

Dr. Lina Virnik Kovač, doktorica medicine, specialistka dermatovenerologije je na dogodku poudarila: “Koža novorojenčkov in dojenčkov ni enaka koži odraslih, saj je izjemno občutljiva in še ne popolnoma razvita. Šele z leti pridobiva strukturo in fiziologijo, ki je podobna koži odraslih – tudi glede tipa koža. Različni tipi pa imajo posebne potrebe po negi. Posebej pozorni moramo biti na nego in terapijo atopične kože, za katero je značilna suha, srbeča in razdražljiva koža.”

Karin Velikonja, ustanoviteljica blagovne znamke Glowinface in ena izmed prvih inštruktoric obrazne joge pri nas je na dogodku izpostavila: “Za boljše počutje je prav tako kot trening in nega telesa pomembno tudi ohranjanje dobre forme mišic na obrazu”. Dodala je: “Sama sem se z jogo obraza začela ukvarjati zaradi hormonskih težav in slabega počutja, kar je posledice pustilo tudi na moji koži. Pravilna nega in joga obraza pa sta mi pomagali izboljšati počutje ter videz kože.”

Pomembno je tudi, da smo pri izbiri izdelkov za nego kože pozorni na sestavine, ki morajo biti popolnoma varne. Pri Musteli znanstveniki že več kot 20 let analizirajo biološke mehanizme, ki so vzrok sprememb kože med nosečnostjo. Njihov primarni cilj je reševanje kožnih nepravilnosti, ki vplivajo na lepoto in nego kože. Mustela® posveča posebno pozornost razvoju prijetnih tekstur in nežnih vonjev, ki bogatijo nego kože, ustvarjajo trenutke blagostanja, ugodja in pozitivnih emocij.