Wednesday, May 29, 2024

Iščete ideje kako organizirati najboljšo rojstnodnevno zabavo za vašega malčka? Ali pa vas skrbi, da bo vašim najmlajšim gostom na poroki dolgčas? V nadaljevanju boste našli nekaj idej, kako so vam storitve za otroke pri tem lahko v pomoč. Omislite si priznanega ponudnika za varstvo in animacijo otrok na poroki. Prav tako berite dalje, če si želite, da bi vaš otrok kvalitetno preživel svoj prosti čas ob različnih interesnih dejavnostih, kjer se ne le zabava, temveč pridobiva tudi nova znanja. Ob vsem tem pa ne pozabite ovekovečiti vseh najlepših družinskih trenutkov, kot so nosečnost, pridobitev novega družinskega člana, prvo družinsko fotografiranje za božič, itd. Več o storitvah za otroke pa v nadaljevanju.


animacija-otrok-na-dogodku-varstvo-otrok

Udeležba otrok na dogodkih še nikoli ni bila tako zabavna. Animatorji bodo pripravili celodnevni načrt iger in zabave, ter poskrbeli za vse pripomočke, da bodo vaši malčki lahko ustvarjali.

Ideje za praznovanje otroškega rojstnega dne

Priprava praznovanja za otrokov rojstni dan je premišljena in dobro načrtovana.  Najprej je ključna prava lokacija za praznovanje otroškega rojstnega dne. To je lahko kar vaše dvorišče, ali travnik za hišo, v kolikor imate to možnost. Sicer pa najamete prostor za praznovanje. Potem sestavite načrt, kaj želite otrokom ponuditi – poleg ustrezne hrane, pijače in prigrizkov, seveda. Za odlično zabavo lahko na primer najamete napihljiva igrala, rezervirate izkušenega animatorja, ki bo poskrbel za zanimive igre in trike, ter po dogovoru z vami pripravil igralni / bralni / sladki kotiček. Prav tako bo sestavil različne igre, primerne za število in starost udeleženih otrok. Tako bo poskrbljeno hkrati za varstvo in animacijo otrok.

Kako poskrbeti za varstvo in zabavo otrok na dogodkih?

Naj bo to poroka, rojstnodnevna zabava, družinsko srečanje, zabava ob sklenitvi pomembnega posla, … ob organizaciji tovrstnih dogodkov za vašo družino, prijatelje ali znance ne smete pozabiti na vaše najmlajše goste. Omislite si priznanega ponudnika animacij za otroke. Z njim se predhodno dogovorite o storitvah, ki jih želite vključiti. Lahko se odločite za napihljiva igrala, izvedbo poslikave obraza, bralnega in igralnega kotička, prihod klovna ali čarodeja z interaktivnimi pripomočki. Možnosti je ogromno, izberite tiste, ki bi bile najbolj primerne za starost in število otrok, udeleženih na dogodku. Izvajalci vam bodo predstavili svojo ponudbo vključno s cenami in vam s tem olajšali izbiro.

Tudi starši si zaslužite vsaj nekaj uric brezskrbne zabave, ko so vaši otroci v dobrih in izkušenih rokah. To vam zagotovi najem varstva za otroke na dogodkih. Če ste organizator dogodka vi, boste s tem vsem povabljenim staršem naredili veliko uslugo. Vsi najmlajši bodo namreč skupaj kvalitetno preživeli čas, ko boste vi lahko v miru poklepetali drug z drugim. Glede na število otrok lahko najamete eno ali več varušk. Prav tako lahko pri ponudniku tovrstnih storitev izbirate med tem, ali želite najeti varuško zgolj za nekaj ur, ali si želite celodnevno varstvo. Je pa tudi opcija, da varuška popazi na otroke zvečer, med tem, ko spijo in vas obvesti, v kolikor se vaš otrok prebudi in vas potrebuje.

Storitve za fotografiranje otrok

Čas čisto prehitro beži, otroci rastejo in vsak trenutek je dragocen. Ujemite te srečne trenutke v objektiv in si omislite priznanega fotografa za družinsko fotografiranje. Prijeten je občutek, ko lahko prelistate družinski foto album in obujate vse lepe spomine. Da pa se zgodba začne na samem začetku, pravočasno rezervirajte ponudnika za nosečniško fotografiranje. Fotograf lahko poskrbi za fotografiranje otrok ali celotne družine ob različnih priložnostih ali tematikah, kot so na primer božični aranžmaji, selitev v nov dom, povečanje družine, rojstnodevna zabava, poroka, …

družinsko-fotografiranje

Prepustite se izkušenim rokam fotografa, ki bo v objektiv ujel vaše družinske trenutke sreče, ki vam bodo ostali za vedno.

Kaj pa storitve za malčke?

Na trgu je vrsta interesnih dejavnosti, v katere lahko vključite vašega otroka, odvisno od njegove starosti. Nekatere aktivnosti so primerne že za malčke v vrtcu, druge za malce starejše otroke. Pomembno je, da mlade nadobudneže spodbujate, da osvojijo različna znanja takrat, ko jim je vse še zelo zanimivo. To jim bo namreč kasneje zelo koristilo. Velikokrat slišimo, da se tujih jezikov lažje naučimo v mladih letih, kot kasneje v odraslosti. Prijavite vašega otroka na učenje tujega jezika. Izvajalci imajo v ponudbi številne jezike, gotovo so med njimi angleščina, nemščina ali italijanščina. Za otroke, ki imajo težave s slovenščino, ali je slovenščina njihov drugi / tuji jezik, pa obstaja vrsta programov ali tečajev, kjer bodo osvojili veščine pisnega in ustnega izražanja v slovenščini. Ta čas, ko vaš malček osvaja nova znanja in širi svoja obzorja, pa lahko tudi sami izkoristite in se vpišete v program e-učenja. Zagotovite si različna znanja, ali obnovite veščine, ki so vam že malce poznane.

Psihoterapija za naše najmlajše

Tako kot odrasli ljudje tudi otroci na svoji poti odraščanja naletijo na preizkušnje, na katere se različno čustveno odzovejo. Dober primer tega je stik z novim okoljem ob vstopu v vrtec in šolo, ali pa soočanje s stisko ob razhodu / ločitvi staršev. Precej odvisno od značaja otrok, vrste dogodka in okolice, pa vendar vsi tovrstni dogodki lahko otroku povzročijo stres, strah ali tesnobo. Poleg tega, da se z njim pogovarjate in mu stojite ob strani, lahko poiščete pomoč ali nasvet z obiskom pri psihoterapevtu. Ta je usposobljen na področju družinskih odnosov, lahko celo specializiran za delo z otroki in bo z izkušenimi tehnikami lahko pomagal vašemu najmlajšemu premagati strah pred novim okoljem, uspešno razviti strategije soočanja s stresno situacijo, ipd. Hkrati pa bo tudi vam kot staršu na voljo kot dodatna opora ob vzgoji in morda z nasveti, kako še dodatno poglobiti stik z vašim otrokom ali mu pri tovrstnih težkih preizkušnjah pomagati.

Kategorija:   ostalo, otrok, Razvoj otroka, Vzgoja