Monday, April 22, 2024

Vse več Američank, še posebno najstnic in tistih v zgodnjih dvajsetih letih, eksperimentirajo z biseksualnimi spolnimi odnosi in o tem govore brez zadržkov in sramu, objavljajo na strani ameriškega centra za kontrolo in preventivo bolezni (CDCP).  


Anketa je pokazala, da je imelo 11,5 žensk starih med 18-timi in 44-timi leti, vsaj enkrat v življenju spolno izkušnjo z osebo istega spola. Še pred desetimi leti je bil ta delež zgolj 4%.  

Ko teče beseda o ženskah in njihovim biseksualnim odnosom, je statistik Wiliam Mosher dejal, da je pomembno raziskati zakaj se mlade ženske tako rade spuščajo v takšne avanture. Sam predpostavlja, da se želijo podzavestno izogniti spolnim boleznim, ki jih lažje dobijo skozi spolne odnose z moškim.  

Večina strokovnjakov, ki raziskujejo spolnost pa so mnenja, da ima največje število študentk spolne odnose z moškimi in ženskami, kot nekakšno eksperimentalno in ritualno dejstvo, za lažji vstop v različna sestrstva na fakulteti.  

»Homoseksualni, lezbijski in biseksualni odnosi se nanašajo na akademske sredine, v katerih v obdobju spolnega dozorevanja razmišljajo kot o nečem povsem normalnem. Biseksualnost je za mnoge študentke postala nekakšna medalja za hrabrost, celo za tiste, ki so naklonjene izključno moškim. Moški, ki pa imajo eno samcato homoseksualno izkušnjo o tem sila redko govorijo,« poudarja Elaine Raping, profesorica na Univerzi v Buffalu.  
 

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Parafinski vosek povzroča raka

13 junija, 2012 0