Monday, March 20, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Fibromialgija je kronično stanje ali boleč sindrom, za katero so značilne bolečine v mišicah, sklepih in tetivah, vse skupaj pa spremlja kronična utrujenost. Terapije kot so analgetiki, antidepresivi, sredstva za sproščanje mišičnega tkiva, ter injekcije anestetikov so redko učinkovite. Kljub temu, da zagovarjamo uradno medicino vemo, da so pogosto ravno tako učinkovite naravne ali alternativne metode.


Strokovnjaki pacientom, ki bolehajo za fibromialgijo priporočajo jogo. Dve urna tedenska terapija z jogo pomaga ublažiti simptome fibromialgije (bolečina, utrujenost, togost).

Strokovnjaki so v namen raziskave 53 žensk razdelili v dve skupini: prva skupina je nadaljevala s konvencionalno terapijo, ženske iz druge skupine so se leto dni predajale jogi. Na začetku same raziskave so pacientke z oceno od 0 – 100 ocenile svoje simptome. Po dveh mesecih so se povprečne ocene žensk, ki so opravile prvi tečaj joge znižale iz 48 na 35 točk, povprečna ocena žensk iz kontrolne skupine je ostala enaka.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Boleče dojke

10 decembra, 2013 0