Monday, July 15, 2024

Kajenje je slaba razvada, ki vpliva na celotno družno. Prenehati s kajenjem pa ni tako enostavno kot se zdi. Zelo redki imajo tako močno voljo, da jim na koncu tudi uspe.


Eden izmed novih trikov, ki olajša odvajanje pa je izpiranje ustne votline s sladko vodo ali limonado. Glukoza in posladkane limone dvigujejo energijo, izboljšajo samokontrolo in pozornost. Zadostuje že nekaj sekundno izpiranja ustne votline.

Znanstveniki iz Georgia University trdijo, da je učinek enak učinku popite limonade, organizem pa se na ta način oskrbi z veliko nižjo vsebnostjo glukoze.

Rezultati testiranja so pokazali, da je s posladkano limonado izpiranje ustne votline privedlo do boljše reakcije, kot pri prostovoljcih, ki so uporabljali umetna sladila.

Profesor Martin, ki je vodil raziskavo je dejal, da je za dvigovanje energije do sedaj veljal recept glukoznega vnosa v organizem, raziskava pa je pokazala, da je za to dovolj že sam okus na brbončicah.

Glukoza daje energijo potrebno za samokontrolo in stimuliranje brbončic, ki so odgovorne za ogljikove hidrate, ki v možganih sprožijo delovanje centra za motivacijo in pozornost.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Rezistenca bakterij na antibiotike vse močnejša

19 novembra, 2012 0