Tuesday, April 23, 2024

Najboljša terapija za nego aken je seveda naravno zdravljenje, brez nepotrebnega jemanja hormonskih pripravkov. Akna na obrazu so za marsikoga, še posebej prizadetega, zelo moteča in vplivajo na posameznikovo samopodobo. Večina izdelkov, ki jih najdemo na trgu se pri lajšanju simptomov aken ne odrežejo nič bolje kot pripravki narejeni v domači kuhinji, ali pa še to ne. Ključ pa leži tudi v načinu življenja.


Česen

Zaužijte več česna. Česen je izjemen naravni antibiotik, ki lahko uniči škodljive bakterije v kožnih porah. Poleg tega česen okrepi imunski sistem, vključno s kožo.

Sončna svetloba

Svoj obraz petnajst minut dnevno izpostavite sončnim žarkom. Za svoje zdravje koža potrebuje sončno svetlobo, ki kožnim celicam povečuje aktivnost.

Telesna dejavnost in spanje

Vsakodnevni stres poruši hormonsko ravnovesje, ki lahko povzroči izbruh aken. Telesna aktivnost in spanje bosta pomagali uravnovesiti endokrini sistem. Se pravi počitek in telesna aktivnost sodita med ‘aditive’, ki zdravijo akne.

Topla voda

Umivanje s toplo vodo je lahko naravno zdravilo za lajšanje simptomov aken. Akne se lahko pojavijo zaradi obstrukcije kožnih por. Topla voda pore očisti in razpre, obraz umijte z naravnim milom, ki ne draži kože. Milnico izperite s hladno vodo, ki pore ponovno zapre.

Detoksikacija telesa

Večina živil, ki jih kupujemo v trgovskih centrih ni ravno neoporečnih. Z različnimi aditivi zabeljena živila pa lahko povzročijo razvoj aken. Razstrupljanje telesa je prav tako ena izmed metod za lajšanje simptomov aken. Za blago detoksikacijo je dovolj že, da popijete vsaj štiri litre vode na dan. Seveda naj ‘terapija’ ne traja več kot pet dni, vsaj se lahko ob večji zaužiti količini vode, iz telesa izločajo prepotrebni vitamini in minerali. Strupi se bodo izločili z znojenjem, urinom in blatom.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Sol povezana z debelostjo

18 februarja, 2014 0