Wednesday, April 17, 2024

Problem s spanjem pa z leti ne izgine. Starši, katerih otroci se srečujejo s slabšim spancem se tolažijo, da bodo skupaj z otrokovim odraščanjem izginile tudi težave. Rezultati nove raziskave pa lahko razočarajo. Dojenčki, ki imajo težave s spanjem imajo pogosto enake težave tudi med odraščanjem. Po besedah psihologov, se težave v najbolj zgodnjem obdobju življenja nadaljujejo še nekaj let. V raziskavi so sodelovali otroci stari 6, 12, 24 in 36 mesecev.


Otroci, ki že ob prvem spremljanju spalnih navad niso imeli težav, jih niso imeli niti kasneje. Pri tretjini iz skupine otrok s težavami, pa so se težave nadaljevale tudi pri drugem spremljanju spalnih težav. Kljub vsemu pa so psihologi opazili, da se težave z otrokovim odraščanjem spreminjajo. Do dveh let je najpogostejša težava otroka uspavati, pri treh letih pa je večina težav povezana z nočnimi morami in preobračanju v postelji.

Spanje mora biti prioriteta celotne družina. Odhod v posteljo in jutranjo bujenje ob vedno enaki uri mora postati rutina.

Kategorija:   Novice, Vzgoja
Naslednji prispevek

Moški vse debelejši

15 oktobra, 2012 0