Saturday, May 25, 2024

A bi se poročili z moškim brez zaposlitve? Kaj pa v situaciji, da ste brezposelne tudi same? V kolikor ste na vprašanji odgovorile negativno vedite, da niste edine. V anketi na YourTango in Forbes Woman je kar 75% žensk odgovorilo enako.


Zanimiv je podatek, da se 65% žensk brez zaposlitve ne bi poročilo z brezposelnim partnerjem.

»V obdobju ko se vedno štejemo ‘žrtve’ gospodarske krize in visoke nezaposlenosti, je zaposlitev ena izmed glavnih stvari, ki jo partnerji upoštevajo preden se odločijo vstopiti v zakonski stan,« je dejala Andrea Miller urednica portala YourTango.

Kljub odgovorom pa še vedno 91% žensk trdi, da bi se poročilo zaradi ljubezni in ne denarja.

»Ironija! Večina žensk trdi, da so ljubezenska čustva močnejša od denarja, vendar se v istem trenutku ne bi spustilo v zakon z brezposelnim moškim,« je dejala Meghan Casserly, novinarka portala ForbesWoman.

Anketa o karieri in ljubezni je odkrila še naslednje zanimivosti:

Neprespane noči: 40% žensk v zvezi je dejalo, da so za motnje s spanjem najbrž krive službene obveznosti, pri samskih ženskah naj bi bile za nespečnost odgovorne ljubezenske težave.

Denar vrti svet: 32% vezanih žensk trdi, da zasluži več kot njihovi partnerji. 50% žensk bi se poročila z moškim, ki zasluži manj, 41% pa tega ne bi nikoli storila.

Otroci in kariera: 55% žensk bi se zaradi otrok odreklo karieri, če bi to zahteval njihov partner, samo 28% pa bi enako zahtevalo od svojih partnerjev.

Čas zase: Če bi imele uro več časa samo zase bi jo 42% žensk izkoristilo same, sledi druženje s prijatelji, partnerjem in družino.

Življenjske sanje: 77% žensk verjame, da je mogoče uskladiti kariero in družinsko življenje.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Prekomerna telesna teža kot vzrok za ločitev

13 junija, 2012 0