Saturday, April 13, 2024

Če ste heteroseksualni moški v dolgotrajni zvezi in se želite obvarovati pred tekanjem malih nogic; ali bi se podvrgli prostovoljni mesečni injekcijski terapiji v zadnjico?


Moška »tabletka« je prešla v tretjo fazo razvoja kitajskih znanstvenikov, v kateri je sodelovalo 1.045 prostovoljcev. Hormonska injekcijska terapija, ki pri moških povzroči začasno neplodnost, je enako učinkovita kot kontracepcijska tabletka pri ženskah, poroča guardian.co.uk. Serum takoj prekine proizvodnjo spermijev in naj nebi imel stranskih učinkov. Plodnost se povrne takoj, ko se prekine tearpija z injekcijami.

Samo 733 moških je končalo 30 mesečno poskusno terapijo. Če v obzir vzamemo dolg in naporen in moškim zagotovo neugoden proces, rezultat niti ni tako slab.

Z uporabo testosterona v kasnejših fazah proizvodnje spermijev prihaja do hitrejšega in močnejšega efekta. Zaradi preverjanja števila spermijev so pri kandidatih redno analizirali semensko tekočino.

Ni vse tako idealno

Pri okoli pet odstotkih moških, ki so izdržali celotno terapijo, ni uspelo zagotoviti popolne »azoospermije«, z drugimi besedami, njihove parnerke so brez druge zaščite še vedno tvegale nezaželeno nosečnost. Po končani terapiji se pri dveh moških plodnost ni vrnila na prvotno stanje. Čeprav se je zavrgla krivdna možnost terapije, je podatek povzročil osip med zainteresirsanimi moškimi. Ženske bi z obema rokama sprejele moške kontracepcijske metode, vendar obstajajo nesporne težave, ki jih na moškem fizičnem in psihičnem zdravju puščajo hormonske injekcije. Vseeno pa v prihodnosti pričakujemo številne obetajoče opcije.

Znanost še leta ločijo od dovolj učinkovitega in varnega moškega kontracepcijskega sredstva, še posebno, če imamo v mislih faktor spolno prenosljivih bolezni.
 

Kategorija:   Moško zdravje, Novice
Naslednji prispevek

Imajo ženske močnejši imunski sistem?

13 junija, 2012 0