Saturday, June 3, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Najbolje prodajane cigarete v Sloveniji se bodo podražile za deset odstotkov, kar pomeni, da se bo škatlica cigaret podražila s sedanjih dveh evrov na 2,20 evra. Temu bo sledilo tudi povišanje ostalih cigaret Tobačne Ljubljana.


Vlada je na četrtkovi seji sprejela spremembe uredbe o določitvi zneska specifične in določitvi stopnje proporcionalne trošarine za cigarete, s katero se izpolnjuje zakonska obveza glede usklajevanja trošarine z minimalno evropsko trošarino.

S 1. julijem se bo celotna trošarina v skladu z zakonom o trošarinah povečala z 58,80 evra na 64 evrov za tisoč kosov cigaret, kar pomeni 58,2 odstotka maloprodajne cene enega zavojčka cigaret iz najbolje prodajanega cenovnega razreda v Sloveniji. Hkrati vlada z uredbo določa tudi minimalno trošarino v absolutnem znesku 57,60 evra za tisoč kosov cigaret.

Davčna obveznost iz naslova trošarin v najbolje prodajanem cenovnem razredu cigaret na slovenskem trgu se bo tako na osnovi uredbe s 1. julijem povečala za 9,3 odstotka s sedanjih 1,17 evra na 1,28 evra na zavojček cigaret. Skupna davčna obveznost pa se bo povečala s sedanjih 1,50 evra na 1,65 evra na zavojček cigaret v najbolje prodajanem cenovnem razredu.

Vir: 24ur 

Komentarji
Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Nosečnice pod stresom škodujejo svojemu otroku

13 junija, 2012 0