Sunday, April 21, 2024

Pozitivni vplivi masaže so znani vsem. Redna masaža trebuha bi lahko pripomogla k izgubi »šlaufkov«, pospešila hujšanje in obrzdala apetit.


Vsakodnevna masaža trebuha ne aktivira samo delovanje črevesja, ampak vpliva tudi na spremembo v izmenjavi snovi v organizmu, ter topi maščobo, piše Zena.blic.

Z blagim pritiskom dlani masirajte trebuh od zaključka prsnega koša do sramne kosti (12 x od zgoraj navzdol). Nato dlani naslonite na njen zunanji del in masažo ponovite (ponovno 12 ponovitev od zgoraj navzdol). Za konec levo dlan položite pod, desno pa nad popek in z nežnim pritiskom 12x zaokrožite okoli popka.
 

Brzdajte apetit

Določene točke na telesu vplivajo na živčevje in vplivajo na izmenjavo snovi. Z blagim pritiskom masirajte naslednje točke:

•    Junmen – točka se nahaja na zadebeljenem zunanjem delu ključnice
•    Zongfu – se nahaja dva prsta pod junmenom
•    Džihaj – njeno mesto je dva prsta izpod popka
•    Guanijan – njeno mesto je štiri prste izpod popka
 

Izločite višek tekočine

Stopalo leve noge naslonite na koleno desne in obratno. Točka, ki jo iščete se nahaja dve dlani pod kolenskim sklepom. Če pritisk izzove pikajočo bolečino ste našli pravo točko. Z močnim pritiskom jo v smeri (od spodaj navzgor) preidite 120x.
 

Ogoljufajte lakoto

Roke predročite z dlanmi navzgor, nato s sklepom palca masirajte podlahtnico (od lakta do sklepa zapestja). Za okoli 300 prehodov potrebujemo dobre tri minute. Izplača se, saj s tem načinom masaže aktiviramo točke, ki brzdajo neutolažljivo lakoto.
 

S čajem zelene pospešite prebavo

Kitajci pijejo čaj pripravljen iz zelene, ki pospešuje izločanje tekočine. Za pripravo čaja potrebujete 300g sveže zelene, vrečko črnega čaja in žličko medu. Zeleno operite in jo nadrobno sesekljajte. Skupaj s čajem jo prelijte s pol litra vrele vode. Tako pripravljen napitek za deset minut pokrijte, precedite in zasladite z medom.
 

Kategorija:   Masaža, Novice
Naslednji prispevek

Duda škoduje razvoju govora

13 junija, 2012 0