Saturday, February 24, 2024

Verjetno je za vašo lepo in mladostno podobo najbolj izpostavljen negovan obraz, vendar lahko grda stopala popolnoma spremenijo vašo celostno podobo. Naj vaša stopala pustijo dober vtis s pomočjo naših nasvetov.


Hrapave pete veliko povedo o vašem življenjskem slogu. Razlogi za takšno stanje so lahko različni: dolga stoja na nogah, debelost, nošenje odprtih sandalov, suha koža, slaba higiena in nemarnost.

Vsak dan si umivajte stopala in si jih namažite s kremo. Stopala si umijte v kopeli namenjeni prav njim in se namažite s kremo, ker boste le tako dosegli maksimalen učinek. Za mazanje hrapavih pet lahko uporabite tudi vazelin ali kokosovo olje. Pogosteje obujte »zaprto« obutev, da se izognete stiku s prahom.

Priporočljivi so redni obiski pedikerja, ki pa jih vedno ne morete uskladiti z vašim dnevnim razporedom. Zaradi dnevnih obveznosti priporočamo, da si kopel pripravite v lastnem domu. Čeprav so kopeli za noge dostopne v skoraj vsaki trgovini, lahko izberete sestavine, ki jih imate doma. Poskušajte pripraviti kopel z nekoliko kapljicami dišečega olja, medu, ali limoninega soka. Takšna kopel je sproščujoča in po njej bodo vaša stopala mehka in pripravljena za pedikuro.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Zaščita pred soncem in nega predela okoli oči

13 junija, 2012 0