Thursday, April 25, 2024
13 junija, 2012

Z oddajo vloge hitreje do odločbe DOHODNINA 2007

By 0 710 Views

 


V preteklosti so takšni zavezanci uveljavljali olajšavo v dohodninskih napovedih. Pri dohodnini 2007 pa teh ni predvidenih, saj bo Davčna uprava RS najpozneje do 31. maja 2008 na dom poslala informativne izračune dohodnine, ki bodo ob določenih pogojih postali odločbe. Če torej takšni zavezanci ne bodo oddali vloge, bodo naslednje leto najverjetneje prejeli napačen informativni izračun dohodnine, saj ne bo upoštevana olajšava za vzdrževane družinske člane. Če bodo ti zavezanci želeli uveljavljati olajšavo, bodo morali na davčni urad po prejemu informativnega izračuna poslati ugovor. Dohodnina jim bo tako odmerjena šele jeseni 2008.

 

Zavezancem svetujemo, da se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani (zakonci, izvenzakonskimi partnerji, otroki, …) dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave.

 

Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne tudi s spletne strani Davčne uprave RS.

Podpisano vlogo je potrebno oddati po pošti ali osebno na pristojni davčni urad oziroma izpostavo (kjer je zavezanec vpisan v davčni register). Vlogo bo mogoče oddati tudi prek sistema eDavki in to od konca decembra dalje.

Kategorija:   Novice, zdravje